KONTROVERZNA OBJAVA EHF-A O NASTAVKU NATJECANJA: / U završnicu Lige prvaka samo odabrani, Hrvatska direktno na SP

Image
Foto: PIXSELL

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo također se neće održati, već će se plasman dodjeljivati na osnovu rezultata ostvarenih na Europskom prvenstvu

24.4.2020.
18:21
PIXSELL
VOYO logo

Europska rukometna federacija donijela je danas niz odluka koje se tiču nastavka rukometne sezone. Jedna od najvažnijih je da se knockout faza Lige prvaka jednostavno - preskoči.

Igrat će se tako Final Four u kojem će nastupiti PSG, Barcelona, Kiel i Veszprem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Otkazuju se svi preostali susreti osmine i četvrtfinala. Na FINAL 4, koji će se održati u Koelnu, 28. i 29. prosinca 2020., putuju po dvije najbolje ekipe nakon natjecanja po skupinama: iz skupine A – Barcelona i PSG, te iz skupine B: Kiel i Telekom Veszprem", stoji na stranicama EHF-a.

Blago rečeno, nije se ta odluka svidjela hrvatskom reprezentativcu Igoru Karačiću koji je sa svojim Kielceom trebao u borbu za finale Lige prvaka. "Nije fer", napisao je Karačić kratko i jasno na svoj Instagram.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

VESELIN VUJOVIĆ ZA NET.HR: ‘Bit će kriza svugdje, ali mi na prostoru bivše Jugoslavije smo u krizi već godinama. Nama ništa novo’

Image
VESELIN VUJOVIĆ ZA NET.HR: /

'Bit će kriza svugdje, ali mi na prostoru bivše Jugoslavije smo u krizi već godinama. Nama ništa novo'

Image
VESELIN VUJOVIĆ ZA NET.HR: /

'Bit će kriza svugdje, ali mi na prostoru bivše Jugoslavije smo u krizi već godinama. Nama ništa novo'

Nema kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo

Kvalifikacije za Svjetsko rukometno prvenstvo također se neće održati, već će se plasman dodjeljivati na osnovu rezultata ostvarenih na Europskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako će na Svjetsko prvenstvo u Egipat će na osnovu plasmana na EURU 2020: Španjolska, Hrvatska, Norveška kao nosioci medalja, te Slovenija, Njemačka, Portugal ,Švedska, Austrija, Mađarska, Bjelorusija, Island, Češka i Francuska. Pridružit će im se i Danci koji su aktualni svjetski prvaci.

Nešto slično vrijedi i za rukometašice. Otkazuju se i četiri preostala kola kvalifikacija rukometašica za Europsko prvenstvo koje zajednički organiziraju Danska i Norveška. Na osnovu plasmana na prošlom Europskom prvenstvu 2018. godine, EURO 2020 izborile su sljedeće reprezentacije: Francuska, Rusija, Nizozemska, Rumunjska, Švedska, Mađarska, Njemačka, Srbija, Španjolska, Slovenija, Poljska, Češka i Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

EHF kup za rukometaše je otkazan i ove sezone neće biti pobjednika u tom natjecanju. Otkazuje se i EHF kup za rukometašice, što znači da je Podravka Vegeta koja je trebala igrati polufinale protiv Herning Ikasta, završila svoju sezonu.

Otkazan je i Challenge kup za rukometašice u kojemu je Lokomotiva trebala igrati u polufinalu sa srpskom ekipom Naisom Niš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

09.02.2020., Koprivnica- 6. kolo EH Kupa izmedju RK Podravka vegeta - Kobenhavn Handball. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Natjecanja za mlade

Europsko juniorsko prvenstvo za rukometaše (M20), koje se trebalo održati tijekom ljeta u Austriji i Italiji (Hrvatska je u skupini s Italijom, Slovenijom i Španjolskom), vjerojatno će se organizirati tijekom siječnja 2021. godine uoči ili u vrijeme Svjetskog seniorskog prvenstva u Egiptu. Konačna odluka o tome biti će donijeta u lipnju ove godine na novom sastanku Izvršnog odbora EHF-a.

Europsko kadetsko prvenstvo M18 kojemu je domaćin Slovenijia ,odnosno Celje, a bilo je planirano od 13.-23. kolovoza ove godine, (Hrvatska je u skupini s Francuskom, Portugalom i Austrijom), također bi se moglo održati u siječnju sljedeće godine uoči ili tijekom Svjetskog seniorskog prvenstva u Egiptu. Konačna odluka o tome biti će donijeta u lipnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačnu odluku o datumu olimpijskih kvalifikacija za obje konkurencije donosi Svjetska rukometna federacija (IHF) nakon dogovora s Međunarodnim olimpijskim odborom (MOO).

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo