pomozite im glasovima / Dva hrvatska reprezentativca uvrštena u najuže kandidate za najboljeg rukometaša svijeta

Image
Foto: Fotostand/DPA/PIXSELL

I dok je Cindrić osvojio nagradu za najboljeg igrača Europe, nominacija Duvnjaka pomalo je iznenađujuća uzme li se u obzir kako je zbog teške ozljede koljena pola protekle godine proveo van terena

6.2.2018.
13:59
Fotostand/DPA/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski rukometni reprezentativci Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić nominirani su za najboljeg rukometaša svijeta u 2017. godini od strane Međunarodne rukometne federacije (IHF).

I dok je Cindrić osvojio nagradu za najboljeg igrača Europe, nominacija Duvnjaka pomalo je iznenađujuća uzme li se u obzir kako je zbog teške ozljede koljena pola protekle godine proveo van terena. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duvnjak se ozlijedio sredinom ljeta, zatim se vratio u prosincu, odigrao nekoliko utakmica za svoj Kiel s kojim je u tom periodu osvojio i njemački Kup, a zatim u prvom kolu Eura protiv Srbije ponovno zaradio tešku ozljedu od koje se još nije oporavio. 

Uz već spomenutu nagradu za najboljeg igrača Europe u izboru navijača, Cindrić je početkom prošle godine na SP-u u Francuskoj zahvaljujući sjajnim izvedbama uvršten u najbolju sedmorku turnira. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka je osim toga, s Vardarom poharao cijelu Europu, osvojivši (uz prvenstvo Makedonije i Kup) i SEHA ligu te Ligu prvaka. Na Final Fouru Lige prvaka Cindrić je bio Vardarov junak u polufinalu kada je dvije sekunde prije kraja postigao pobjednički pogodak protiv Barcelone.

Osim Duvnjaka i Cindrića, za najboljeg svjetskog rukometaša nominirani su i PSG-ovi igrači, Sander Sagosen (Norveška) i Nikola Karabatić (Francuska) te Švicarac Andy Schmid koji je jedan od najzaslužnijih na Rhein-Neckar Lowenovo osvajanje naslova prvaka Njemačke (proglašen je četvrtu sezonu zaredom najkorisnijim igračem Bundeslige).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasovanje traje do 20. veljače, a svoj glas možete dati OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo