DRAMA U REPREZENTACIJI / 'Bio je to šok za sve, u posljednji tren smo morali mijenjati. Opasnost od širenja koronavirusa? Teško je to kazati'

Drama u reprezentaciji Hrvatske uoči Japana

6.12.2021.
20:35
VOYO logo

Uoči današnje ključne utakmice u skupini G, prvoj fazi natjecanja po skupinama za hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju, koronavirus je ušao u ekipu. Tri igračice su na kraju otpale za utakmicu s Japanom, drugoplasirane ekipe u grupi. Ostali smo desetkovani na vanjskim pozicijama.

Image
IPAK NIJE IŠLO /

Oslabljene Kraljice šoka hrabro se borile, ali na kraju pale: Japanke prenose u Alicante dva boda, mi smo u problemu

Image
IPAK NIJE IŠLO /

Oslabljene Kraljice šoka hrabro se borile, ali na kraju pale: Japanke prenose u Alicante dva boda, mi smo u problemu

Sat vremena prije utakmice došla loša vijest

Iz Hrvatskog rukometnog saveza sat vremena prije utakmice s Japanom objavili su da su  Ćamila Mičijević i Ivana Dežić bile pozitivne na testiranju na koronavirus, kasnije je informacija došla i za Doru Krsnik i izbornik Nenad Šoštarić odlučio je s popisa od 35 igračica koji je prijavljen Svjetskoj rukometnoj federaciji (IHF-u), pozvati Tenu Petiku, igračicu Lokomotive Zagreb i Gabrielu Gudelj, članicu Zrinskog Čakovec. Njihov dolazak u Španjolsku očekuje se tijekom sutrašnjeg dana, 7. prosinca. Nadamo se kako će Dora Krsnik, granično pozitivna, ipak bigti spremna i na raspolaganju u nastavku turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči utakmice, reporter RTL-a razgovarao je s trenericom u reprezentaciji, Snježanom Petikom. Hrvatska će igrati bez tri beka. To je problem: "U sat vremena smo sve morali mijenjati, postava će biti izmijenjena", izjavila je Snježana Petika.

Pjesmom protiv loših vijesti

Tomislav Kukin, liječnik reprezentacije, je kazao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iznenadio nas je jutarnji brzi test kod dvije igračice. One su ostale pozitivne, nisu klonule duhom, pjevale su u autobusu 'malo nas je al' nas ima', a treća pozitivna je djelomično bila pozitivna. Nadam se da se njihova klinička slika neće pogoršati. Za Doru Krsnik možda i postoji šansa, za ove dvije, vidjet ćemo. One ostaju ovdje. Faktor prevage bi mogao biti da su sve cijepljenje. To je bio šok za sve, ali kao da je donijelo neku pozitivnu motivaciju curama. Teško je kazati postoji li mogućnost širenja".

Pogledajte i sami u priloženom videu RTL-a što se sve događalo u posljednjih sat i pol vremena u reprezentaciji Hrvatske, te kakva je stvarno situacija s koronom u ekipi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo