BiH ŽESTOKO KAŽNJENA: Zbog nevjerojatnog propusta ostali bez borbe za SP

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSE

BiH se sada neće moći boriti za odlazak na Svjetsko prvenstvo sljedeće godine.

16.2.2018.
12:23
Davor Javorovic/PIXSE
VOYO logo

Europska rukometna federacija (EHF) kaznila je Bosnu i Hercegovinu zbog toga što je Tomislav Nuić igrao protiv Švicarske u kvalifikacijama za Svjetskom prvenstvo iako nije bio na popisu igrača za utakmicu. Zbog toga BiH neće biti u baražu što znači da se neće moći boriti za plasman na SP 2019. EHF je pobjedu BiH protiv Švicarske upisao kao poraz 10:0.

Tko je kriv?

"Prilikom donošenja odluke EHF je odlučio da su dužnosnici rukometnih saveza odgovorni za potvrdu popisa igrača koji će igrati. Prilikom potpisivanja izvještaja, predstavnik iz BiH je potvrdio točnost izvještaja tako da je Savez odgovoran zbog toga što je igrač igrao", poručili su iz EHF-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako javlja Klix, Bosni i Hercegovini preostaje da u žalbenom postupku ospore ovu odluku. Isti podsjećaju da je do zbrke došlo jer je delegat utakmice Darko Repenšek propostio upisati Nuića na popis igrača iako su njegovi dokumenti uredno predati prije susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izvještaju koji je poslao EHF-u napisao je da je on napravio pogrešku i da je Nuić imao pravo nastupa, ali je EHF odlučila da je odgovornost na predstavnicima Saveza koji potpisuju popise delegata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo