Debitant u rukometnoj reprezentaciji / Bećiri uoči Belgije: 'Neopisiv je osjećaj igrati za reprezentaciju, emocije rade, a motiv velik'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Dvadesetčetverogodišnji pivot slovenskog Celja osjetio je kako je to osvajati medalje na najvišoj razini

28.10.2018.
8:00
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija pod vodstvom izbornika Lina Červara u novom je i pomlađenom sastavu nastupila u osječkoj pobjedi nad Švicarcima. 

Mogli smo na terenu vidjeti dosta novih igrača, no nijednog impozantnog poput 202 centimetra visokog i 120 kilograma teškog Kristijana Bećirija, koji je u Osijeku konačno upisao svoj prvi nastup za seniorsku reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačno, jer mu je na prošlom europskom prvenstvu za dlaku izmakao poziv izbornika, iako je bio na širem popisu.

"Atmosfera je bila super. Iskustvo igranja za reprezentaciju je neopisivo, bilo je tu i dosta emocija. Potpuno je drugačije igrati za svoju zemlju, nego za klub. Uvijek postoji taj neki dodatni motiv kad nosimo dres reprezentacije", rekao je Bećiri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvadesetčetverogodišnji pivot slovenskog Celja osjetio je kako je to osvajati medalje na najvišoj razini. Bio je član generacije koja je 2013. godine osvojila srebrnu medalju na svjetskom prvenstvu u Mađarskoj.

"Mislim da u Hrvatskoj ima puno kvalitetnih igrača. Ima puno nas mladih, generacija smo koja tek dolazi i koja ima puno talenta. Mislim da imamo velik potencijal za velike rezultate u budućnosti", rekao je Kristijan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://scontent.fzag1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/20707962_10155557923378486_1256019132520814016_n.jpg?_nc_cat=111&_nc_ht=scontent.fzag1-1.fna&oh=2ae3de71242d84ae28fef1c7ff6eb2bc&oe=5C7C205D

Na hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji uvijek je velik pritisak na osvajanje medalja, a naš novopečeni reprezentativac otkrio je da to nekad može biti dodatan motiv:

"Svaki sportaš je svakodnevno pod pritiskom, tako da je to nama već postalo normalno. Pritisak za medalju ponekad može biti i dodatan motiv da bolje odigramo"
Hrvatska reprezentacija u kvalifikacijama za europsko prvenstvo gostuje u belgijskom Leuvenu te će tamo tražiti svoju drugu pobjedu u ovom kvalifikacijskom ciklusu. Mladi pivot rekao je da je Hrvatska favorit, no da će to tek morati pokazati na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo igrati strpljivo u napadu i jako u obrani i trebalo bi biti sve u redu", zaključio je Bećiri.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo