AKO SE OVAJ NEVJEROJATAN SCENARIJ OSTVARI, HRVATI MOGU POČETI SLAVITI: / Znate li kakva katastrofa prijeti goropadnoj Francuskoj?

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Francuzi su u nezahvalnoj situaciji. Portugal ih je šokirao na startu i sada moraju slavili ako žele vidjeti drugi krug

12.1.2020.
11:19
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Vjerovali ili ne, najmoćnija rukometna reprezentacija u ovom mileniju, Francuska, mogla bi se vrlo lako već u nedjelju oprostiti od Europskog prvenstva. Naime, ako izgube od Norvežana njihov put do drugog kruga bit će zatvoren. Ekipa Didiera Dinarta je favorit protiv skandinavske momčadi, ali igra se u Trodenheimu i Norvežani će imati dupkom punu dvoranu svojih navijača, a zvučna kulisa u rukometu znači igrača više.

Francuzi su u nezahvalnoj situaciji. Portugal ih je šokirao na startu i sada moraju slavili ako žele vidjeti drugi krug. Poraz od Norveške i pobjeda Portugala protiv Bosne i Hercegovine, što se i očekuje, značilo bi da Francuzi više nemaju nikakve šanse za plasman u drugi krug natjecnaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

France's coach Didier Dinart reacts during the IHF Men's World Championship 2019 semi-final handball match between Denmark and France in Hamburg, northern Germany, on January 25, 2019. (Photo by Patrik STOLLARZ / AFP)

Pazite sada ovo, Francuzima, inače redovitim krvnicima hrvatske rukometne reprezentacije, bi to bio najgori rezultat na Euru još od 1978. godine, kada su ispali u skupini na Svjetskom prvenstvu u Danskoj. Nadalje, Francuska nikada u svojoj rukometnoj povijesti nije bila gora od sedmog mjesta na Euru, a ovo bi na koncu značilo povijesnu katastrofu.

Isto tako, treba spomenuti da je u njihovoj skupini moguć i triler-scenarij u kojem čak tri ekipe završavaju s četiri boda. Ako Francuska i Portugal u nedjelju upišu poraze, a u zadnjem kolu Norvežani svladaju Portugal, a Francuzi BiH, tada bi Francuska, Norveška i Portual imali po četiri boda i gledala bi se gol-razilka jer svi bi imali po pobjedu i poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponedjeljak od 20 i 30 igramo protiv Srbije. I tu ćete utakmicu moći gledati UŽIVO putem TV ekrana na kanalima RTL-a koji uključuju televizijske programe RTL i RTL 2 te digitalnu platformu RTLplay, a moći ćete ju tekstualno pratiti i na portalima Net.hr, RTL.hr te Sportnet. Uoči dvoboja emitirat će se emisija “Vrijeme je za rukomet” u kojoj će stručne komentare dati Petar Metličić i Drago Vuković, dok ćete nakon utakmice moći pogledajti završnu analizu iz RTL-ovog studija…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo