deset dana do katara / Rukomet za RTL komentiraju Lacković, Saračević i Sušec

Točno deset dana ostalo je do prve hrvatske utakmice Svjetskog rukometnog prvenstva u Kataru, i to protiv Austrije. Golužini izabranici u jeku su priprema, a RTL-ovi komentatori, Saračević i Lacković tvrde: 'Treba ići mirno, iz utakmice u utakmicu'.

6.1.2015.
19:54
VOYO logo

Prvi dio priprema u žestokom ritmu, a u Novoj godini završna obrada za ono što slijedi. Izbornik Slavko Goluža u miru Umaga piprema svoje igrače, Austrija je pred vratima, za točno deset dana.

"Dečki jako dobro rade, dobro podnose napor, atmosfera je jako dobra i kod nas je uvijek nekako standardno", kaže izbornik rukometne reprezentacije Goluža.

Ovoga tjedna slijede i dvije test utakmice protiv Srbije, bit će to posljednja provjera pred Katar.

"Te utakmice će nam jako dobro poslužiti da vidimo što smo napravili. Rezultat nije primaran", kaže Goluža.

Reprezentaciji zbog ozlijede ne može pomoći Blaženko Lacković, ali je zato dobio ulogu RTL-ovog stručnog komentatora.

"Bit će sigurno neki drugi kut gledanja, analiza utakmica i kritike, pohvale sa te strane, ali veselim se tome i mislim da će to biti jedno dobro iskustvo za mene", kaže Lacković.

Zlatku Saračeviću ova uloga nije strana. Već je bio dio RTL-a na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj prije šest godina.

"Nama će biti lako onoliko koliko naši budu dobro igrali pa onda da nam olakšaju naš posao. Tako da puno lakše možemo govoriti o svim komentarima tamo i nadam se da ćemo se svi zajedno vratiti zadnji dan", kaže Saračević.

Dio RTL-ove ekipe za Svjetsko prvenstvo je još jedno poznato lice. Legendarni Božo Sušec iza sebe ima desetke velikih natjecanja.

"Velike rukometne priredbe radim od 1972. pa sad ti je lako izračunati, mislim da je to 42 godine. Koliko sam vidio sve pripreme, očekujem da će projekt biti odličan. Baš ovo što sam spominjao; stručni suradnici, sukometatori su dobro probrani, vjerujem da će gledatelji uživati", kaže Sušec.

Svjetsko prvenstvo u Kataru počinje 15. siječnja, Hrvatska prvu utakmicu igra dan kasnije, uz izravne prijenose samo na RTL-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo