NIJE JOŠ SPREMAN / Vlado Šola o izborničkoj poziciji: 'Nije vrijeme za to, nije vrijeme za samopromociju'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Usprkos činjenici da trenutno nema ambiciju boriti se za izborničku poziciju, ideja kako unaprijediti sustav ima

27.1.2023.
11:59
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Otkad je završio put hrvatske reprezentacije na rukometnom SP-u javnost spekulira i raspravlja o tome tko bi trebao biti izbornih u narednom ciklusu.
Savez je deveto mjesto ocijenio neuspjehom pa tako većina pretpostavlja da će Hrvoje Horvat napustiti poziciju iako to nije službeni, a ni sigurno.

Image
PLES MILIJUNA /

Objavljen popis najbolje plaćenih rukometaša svijeta: Veterani na vrhu, dva Hrvata na listi

Image
PLES MILIJUNA /

Objavljen popis najbolje plaćenih rukometaša svijeta: Veterani na vrhu, dva Hrvata na listi

U međuvremenu su se u eteru pojavila imena potencijalnih kandidata pa se tako spominje Goran Perkovac, Ivica Obrvan, Slavko Goluža, ali i Vlado Šola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok su Perkovac i Obrvan nedavnim intervjuima potvrdili ambiciju da sjednu na čelo reprezentacije, Goluža mudro šuti, a Vlado Šola je, pak, za Sportske novosti izjavio kako za njega još nije vrijeme.

'Mislim da je to najbolji način za ulazak u priču'

"Neću govoriti o sebi, to je sigurno, jer jednostavno mislim da nije vrijeme za tako nešto. Mislim da nije vrijeme za samopromidžbu, kriteriji moraju postojati i mislim da je vrijeme za prihvatiti bilo koju ulogu da bi nam sutra bilo bolje. A dijeljenje posla je na onima koji odlučuju. Ne bih želio da ispadne da nešto ne želi ili da se bojim izazova, ali kažem, jednostavno mislim da sada ima puno važnijih stvari. Ako bi se ukazala prilika, rado bih odradio ciklus blizu onoga koji je dobio priliku. Rado bih odradio s nekim ciklus blizu svega toga, jer mislim da je to najbolji način za ulazak u priču", rekao je za Sportske novosti vratar koji se okitio dvama zlatima s Kaubojima, dodavši kako bi ulogu treneru vratara – prihvatio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usprkos činjenici da trenutno nema ambiciju boriti se za izborničku poziciju, ideja kako unaprijediti sustav ima.

'Formiranje B selekcije bi bilo dobro'

"Recimo, mislim da bi nam formiranje B selekcije bilo dobro, da to bude selekcija za kaljenje po turnirima, Mediteranskim Igrama i slično i da to treba biti idealna stvar za školovanje igrača i trenera za budućnost. No, to su samo neke moje ideje, razmišljanja", kaže Šola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj se dotaknuo i gorućeg pitanja hrvatskog rukometa u posljednjih nekoliko godina. Riječ je, naravno, o vratarima koji su Šolina uža specijalnost.

'Mi smo praktično imali tri debitanta, jer je i Mate Šunjić stalno debitant. Malo brani, pa ga ne zovu, pa ga opet pozovu. Igranje u klubu nosi psihološko opterećenje, ako ni blizu veliko kao kada braniš za reprezentaciju gdje su očekivanja znatno veća. Mi se jednom moramo odlučiti. Vratarska pozicija koja bi trebala biti najstabilnija, a mi smo tu izmijenili više ljudi nego pivota. Kako ćeš biti siguran kada jednu ne braniš dobro i letiš van. Toga nema nigdje. Mi se divimo Landinu, a on je godinama stasao uz Kaspera Hvidta, da bi 2011. preuzeo ulogu', zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo