JOŠ JEDAN KANDIDAT / 'U naponu sam snage': Hoće li službeno najbolji hrvatski trener u 2022. naslijediti Horvata?

Image
Foto: pixell.hr/Sanjin Strukic

Ovaj 56- godišnji Metkovac ima vrlo jake reference. Uz bogatu igračku i trenersku karijeru valja zabilježiti da je nedavno proglašen najboljim hrvatskim trenerom u 2022. godini. Vodio je Obrvan tijekom posljednje 24 godine Metković, Medvešćak, slovensko Gorenje Velenje, reprezentacije Makedonije i BiH, francuski Chambery te u dva navrata Zagreb

26.1.2023.
12:13
pixell.hr/Sanjin Strukic
VOYO logo

Prilično je izvjesno da je Hrvoje Horvat već bivši izbornik usprkos činjenici da iz HRS-a nisu ništa službeno potvrdili. Njihov proglas kako 9. mjesto na svijetu smatraju neuspjehom, kao i činjenica da se Horvat nakon prvenstva okrenuo poslu u klubu umjesto raščišćavanju nereda nakon SP-a sugeriraju kako je ta suradnja došla blizu svome kraju.

Image
PLES MILIJUNA /

Objavljen popis najbolje plaćenih rukometaša svijeta: Veterani na vrhu, dva Hrvata na listi

Image
PLES MILIJUNA /

Objavljen popis najbolje plaćenih rukometaša svijeta: Veterani na vrhu, dva Hrvata na listi

U medijima se spekulira imenima mogućih nasljednika, a spominju se bivši izbornik Slavko Goluža te legendarni igrači Goran Perkovac i Vlado Šola. Pojavila se početkom tjedna i ideja da Ivano Balić zasuče rukave i povede Kauboje, a sramežljivo se spominje i ime Ivice Obrvana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golemo iskustvo s klubovima i reprezentacijama

Ovaj 56- godišnji Metkovac ima vrlo jake reference. Uz bogatu igračku i trenersku karijeru valja zabilježiti da je nedavno proglašen najboljim hrvatskim trenerom u 2022. godini. Vodio je Obrvan tijekom posljednje 24 godine Metković, Medvešćak, slovensko Gorenje Velenje, reprezentacije Makedonije i BiH, francuski Chambery te u dva navrata Zagreb.

Trenutno je slobodan nakon što je dvije godine vodio upravo prvaka Hrvatske. U srijedu je za Sportske novosti Obrvan i sam progovorio o želji da preuzme Kauboje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nije možda način izlaziti s ovim dok je aktualni izbornik još na funkciji. No, kako sam vidio da se određeni kandidati pojavljuju po medijima, te se čini da je to s Horvatom završena priča, mislim da imam pravo reći da je ovaj sport moj život, da sam u njemu napravio dobre stvari i da su moji argumenti možda jači od svih ostalih u ovom trenutku. Ne vidim zašto ovo ne bi bilo vrijeme za taj iskorak', konstatirao je Obrvan pa nastavio.

'U naponu sam snage'

'Vidim da me se spominje kao potencijalnog izbornika. Mislim da imam savršene reference, možda čak ponajbolje za ono što sam radio. U naponu sam snage i imam određeni kontinuitet na visokoj razini', zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konstatirao je Obrvan kako se pogriješilo u pripremi samog SP-a, ali također tvrdi da Kauboji imaju potencijal za povratak u svjetski i europski vrh.

'Potencijala ima jako puno, može se napraviti jedna jako potentna momčad i u sljedeće dvije godine sam siguran da bih mogao podići reprezentaciju na razinu igara i rezultata koji zaslužuje', istaknuo je Obrvan u intervjuu za tiskano izdanje SN-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što će odlučiti Hrvatski rukometni savez još uvijek nije poznato no javnost s nestrpljenjem iščekuje njihovu odluku koja bi mogla usmjeriti budućnost domaćeg rukometa.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo