Play ponuda

EJ DRAGI, DRAGO JE / Uhvatili smo Dragu Vukovića: 'Vjerujem uvijek u čuda, ali bit će teško. Na stranu pobjeda nad Bahreinom, mene više zanima jedno drugo pitanje'

Image
Foto: Screenshot: Net.hr

Drago Vuković prije emisije 'Vrijeme je za rukomet'

23.1.2023.
16:55
Screenshot: Net.hr
Play ponuda

Prije početka nove emisije "Vrijeme je za rukomet" koja počinje u 17.10, na hodniku RTL-a uhvatili smo Dragu Vukovića. Pred nama je možda i posljednji dan nastupa naših rukometaša na 28. SP-u u rukometu u Švedskoj koji ćete moći gledati u izravnom prijenosu na glavnom kanalu RTL-a od 18.00. Osim, ako se ne dogodi "čudo". "Čudo" znači pobjedu od 22 ili više razlike, a moramo dočekati i slavlje Egipta protiv Danske od najmanje 7 golova razlike. Dok god postoji nada, treba vjerovati.

Image
HRVATSKA - BAHREIN 43-32 /

Prekasno smo se probudili, razbili smo ih ali nedovoljno: Egipat sad mora dobiti moćnu Dansku sa najmanje 11 razlike za naše četvrtfinale, a mi smo sigurno 9.

Image
HRVATSKA - BAHREIN 43-32 /

Prekasno smo se probudili, razbili smo ih ali nedovoljno: Egipat sad mora dobiti moćnu Dansku sa najmanje 11 razlike za naše četvrtfinale, a mi smo sigurno 9.

Dobra vijest je ta što 9. pozicija koju će najvjerojatnije uhvatiti Hrvatska, osim ako rasplet ne bude i povoljniji za naše, osigurava kvalifikacije za OI u Parizu 2024 - a kvalifikacije su glavni cilj! Zašto ne bi ponovili Euro 2016. i Poljsku, koju smo dobili sa 14 razlike.

Inače, Bahreinom smo igrali na prošlom Svjetskom prvenstvu u Egiptu i dobili ih u drugom krugu 28:18. Igrali smo i prije četiri godine na Svjetskom prvenstvu, a tada smo bili još uvjerljiviji i pobijedili 32:20. Dakle, leže nam napadački i ima tu temelja da ih se nakanta, ali Bahrein nije bezazlen. Danas svatko igra rukomet...

Vjeruje li Drago Vuković u čuda?

"Vjerujem uvijek u čuda, ali bit će teško. Stvarno je teško očekivati, po meni, da će Danska danas izgubiti od Egipta, jer onda idu na Švedsku, a mislim da je Mađarska lakši suparnik. S druge strane, mi moramo dobiti što većom razlikom. Iako dobijemo 15, Egipat bi morao dobiti Dansku najmanje sa 7. Mi protiv Bahreina trebamo ići prvenstveno na pobjedu na zacementiramo 9 poziciju i da imamo sreće da izborimo kvalifikacije za OI. Samo da dobijemo. I onda očekivati poraz Danse. Više mi je to pitanje, da li postoji mogućnost da Danska izgubi od Egipta... To će biti vrlo teško", rekao nam je Drago Vuković. Pogledajte u Facebook videu što nam je još kazao osvajač olimpijskog zlata iz Atene, između ostalog.

Svjetsko rukometno prvenstvo koje se igra u Švedskoj i Poljskoj na rasporedu je do 29. siječnja, a napete i atraktivne utakmice gledatelji mogu pratiti na glavnom kanalu RTL-a, zatim na kanalu RTL2 te online platformi PLAY.

Play ponuda
Play ponuda