KAKAV PEH / Šok za Kauboje: Super važan igrač se ozlijedio i ne ide na Svjetsko prvenstvo, reprezentaciji se priključio jedan poznati 'senator'

Image
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Objavljen je popis reprezentativaca za završnu fazu prišrema za Svjetsko prvenstvo

30.12.2022.
12:25
Srecko Niketic/PIXSELL
VOYO logo

Zadovoljstvo nakon lijepe i uvjerljive pobjede protiv Italije, jutros je nažalost pokvarilo saznanje da Tin Lučin neće moći nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj od 11. do 29. siječnja 2023. godine, objavljeno je na službenoj stranici Hrvatskog rukometnog saveza.

Image
VIDEOANALIZA NET.HR-A /

Ugledni stručnjak o senzacionalnom nećaku slavnog kapetana Vatrenih: 'Mogao bi pokazati nešto posebno na SP-u'

Image
VIDEOANALIZA NET.HR-A /

Ugledni stručnjak o senzacionalnom nećaku slavnog kapetana Vatrenih: 'Mogao bi pokazati nešto posebno na SP-u'

Naime, mladi Riječanin već više od mjesec dana ima poteškoća s ramenom, ali je bio uvjeren da će bolovi kroz liječnički tretman u Poreču biti podnošljivi te da će biti na raspolaganju izborniku hrvatske rukometne reprezentacije. Premda ga je izbornik jučer poštedio nastupa protiv Italije, jutros je postalo jasno da je Lučinovo rame u takvom stanju da ne može izdržati sve napore jednog natjecanja kao što je Svjetsko prvenstvo. Šteta, jer Tin Lučin je trebao biti jedna od udarnih snaga hrvatskih vanjskih pozicija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga, izbornik Hrvoje Horvat je odlučio pozvati Tomislava Severeca, igrača RK Nexea. Na novom popisu koji je upravo objavljen, nalazi se još jedno novo ime, ali svima poznato, Jakov Gojun. On bi trebao pomoći hrvatskoj obrani da bude još bolja, čvršća i kvalitetnija. Od igrača koji su bili na pripremama u Poreču, izbornik se zahvalio mladom Karpu Sirotiću koji ostaje na širem popisu igrača te eventualno može biti pozvan naknadno ukaže li se potreba za tim.

Reprezentacija je jutros odradila lakši, regeneracijski trening, a nakon toga igrači su dobili dva dana predaha. Novo okupljanje zakazano je na Novu godinu, u 16:00h u hotelu Westin. Odmah nakon kraćeg druženja s novinarima, igrači će krenuti prema Poreču i od 2. siječnja 2023. godine kreću završne pripreme za Svjetsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom završne faze priprema, Hrvatska će igrati tradicionalni Croatia Cup u porečkoj dvorani “Žatika“. Uz domaćina, sudjelovat će još Sjeverna Makedonija i Izrael.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva utakmica igrat će se 6. siječnja u 20:15h između Hrvatske i Sjeverne Makedonije. Dan kasnije u istom terminu, sučelit će se Sjeverna Makedonija i Izrael, dok će Croatia Cup također u 20:15h zaključiti Hrvatska i Izrael, 8. siječnja.

Hrvatska reprezentacija će na SP-u igrati u skupini G zajedno s reprezentacijama Egipta, Maroka i SAD.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetsko rukometno prvenstvo za muškarce koje će se igrati u Švedskoj i Poljskoj na rasporedu je od 11. do 29. siječnja, a više od pedeset napetih i atraktivnih utakmica gledatelji će moći pratiti na glavnom kanalu RTL-a, zatim na kanalu RTL2 te online platformi PLAY.

Popis igrača za završnu fazu priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  1. DOMINIK KUZMANOVIĆ – RK NEXE
  2. DINO SLAVIĆ – RK PPD ZAGREB
  3. MATE ŠUNJIĆ – US IVRY HANDBALL
  4. MARIN JELINIĆ – RK NEXE
  5. LOVRO MIHIĆ – ORLEN WISLA PLOCK
  6. FILIP GLAVAŠ – RK TRIMO TREBNJE
  7. PAOLO KRALJEVIĆ – RK PPD ZAGREB
  8. ŽELJKO MUSA – RK PPD ZAGREB
  9. MARIN ŠIPIĆ – HC KRIENS – LUZERN
  10. NIKOLA GRAHOVAC – RK PPD ZAGREB
  11. LEON ŠUŠNJA – ORLEN WISLA PLOCK
  12. DOMAGOJ DUVNJAK – THW KIEL
  13. LUKA CINDRIĆ – BARCA
  14. IGOR KARAČIĆ – HC LOMZA VIVE KIELCE
  15. ZVONIMIR SRNA – RK PPD ZAGREB
  16. JOSIP ŠARAC – FRISCH AUF GÖPPINGEN
  17. IVAN MARTINOVIĆ – MT MELSUNGEN
  18. LUKA LOVRE KLARICA – RK PPD ZAGREB
  19. LUKA ŠEBETIĆ – GWD MINDEN
  20. JAKOV GOJUN – RK PPD ZAGREB
  21. TOMISLAV SEVEREC – RK NEXE
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo