STIGLI SU / Rukometna reprezentacija vratila se u Zagreb: Hrvoje Horvat zaobišao novinare

Image

Hrvatska je nastup završila pobjedom protiv Bahreina i na kraju zauzela deveto mjesto

24.1.2023.
15:00
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija vratila se u Zagreb nakon ispadanja sa Svjetskog prvenstva. U posljednjem je kolu pobijedila Bahrein, no to nije bilo dovoljno za prolazak u četvrtfinale, gdje će igrati Danska i Egipat. Izbornik Hrvoje Horvat nije sinoć htio odgovoriti na pitanje hoće li ostati na klupi Hrvatske. Odgovor na to pitanje je izbjegao i danas po povratku u Zagreb, kad je zaobišao novinare i njihova pitanja.

Igrači podržavaju izbornika

"Izbornik ima našu maksimalnu podršku. Po čemu ću pamtiti turnir? Po najlošijoj prvoj utakmici - ekipe, ne samo mene. Uspiješ ispasti s prvenstva nakon prve utakmice… Malo mi je to smiješno, ali tako je kako je. Sami smo si krivi. Pokazali smo u svakoj utakmici da možemo, osim protiv Egipta", rekao je Marin Šipić po dolasku u Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lagao bih kad bih rekao da nisam zadovoljan odigranim na Svjetskom prvenstvu. Izbornik? Nije bilo nekog oproštajnog govora. Rekao je da je ponosan na sve na nas, da smo odradili posao", rekao je po dolasku u Zagreb Filip Glavaš. Ranije u ponedjeljak oglasio se i Hrvatski rukometni savez.

Image
RUKOMET VIŠE NIJE PONOS /

Hrvatski rukomet postao je ruglo pred očima onih koji su godinama stvarali njegovu reputaciju

Image
RUKOMET VIŠE NIJE PONOS /

Hrvatski rukomet postao je ruglo pred očima onih koji su godinama stvarali njegovu reputaciju

"Nakon posljednjeg susreta hrvatske muške seniorske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj te pobjede nad Bahreinom 43:32, odnosno osvojenog 9. mjesta, Hrvatski rukometni savez obavještava javnost da nije zadovoljan s ostvarenim rezultatom i smatra ga neuspjehom. Minimalni cilj koji je bio postavljen pred izbornika i reprezentaciju bilo je četvrtfinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da ono nije ostvareno, o statusu izbornika i daljnjem slijedu događaja, Hrvatski rukometni savez čeka očitovanje koordinatora struke Line Červara. Naime, sustav Hrvatskog rukometnog saveza ja postavljen tako da izbornike nacionalnih selekcija predlaže i opoziva koordinator struke, a nakon toga odluku usvaja ili odbija Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza", priopćili su iz HRS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo