POVIJEST JE ISPISANA / Kakvog je igrača imala Hrvatska: Omraženi Danac tek je tek je treći koji je ovo uspio, ali nitko nije kao legenda Kauboja

Image
Foto: Pixsell/PIXSELL

Mladog Danca osim po sjajnim igrama upamtili smo i po nesportskom potezu kada nije želio pružiti ruku Domagoju Duvnjaku

30.1.2023.
8:15
Pixsell/PIXSELL
VOYO logo

Danac Mathias Gidsel proglašen je za najkorisnijeg (MVP) igrača svjetskog rukometnog prvenstva koje je u nedjelju okončano danskim trijumfom.

Image
FRANCUSKA - DANSKA 29:34 /

Furiozni Danci pregazili Francuze, osvojili Svjetsko prvenstvo i ispisali povijest. Svjedočili smo spektaklu u Stockholmu

Image
FRANCUSKA - DANSKA 29:34 /

Furiozni Danci pregazili Francuze, osvojili Svjetsko prvenstvo i ispisali povijest. Svjedočili smo spektaklu u Stockholmu

Desni vanjski danske vrste i Fuchse Berlina ujedno je i najbolji strijelac SP-a sa 60 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladog Danca osim po sjajnim igrama upamtili smo i po nesportskom potezu kada nije želio pružiti ruku Domagoju Duvnjaku nakon što je kapetan hrvatske reprezentacije načinio jedan prekršaj za vrijeme hrvatsko - danskog ogleda u drugom krugu. Odmah se Duvnjak ispričao danskom rukometašu, pružio mu ruku u znak isprike, ali on ga nije ni htio pogledati.

Gidsel je postao tek drugi danski igrač u povijesti koji je osvojio nagradu MVP na nekom Svjetskom prvenstvu. Prije njega to je tri puta uspjelo Mikkelu Hansenu (2021, 2019, 2013).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je i tek drugi put u povijesti da je MVP natjecanja ujedno i najbolji strijelac SP-a, nakon što je Hansen osvojio dvije pojedinačne nagrade u Danskoj/Njemačkoj 2019.

Dodajmo i kako je Gidsel bio MVP i na posljednjim Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. na kojima je Danska osvojila srebro iza Francuske. Ujedno, Danac je tek treći igrač u povijesti rukometa koji je na četiri uzastopna prvenstva našao mjesto u idealnoj momčad. Izjednačio se sa Sanderom Sagosenom, dok mu je još uvijek neuhvatljiv Ivano Balić koji je jedini na šest uzastopnih prvenstava bio u momčadi prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za najboljeg mladog igrača SP-a proglašen je Nijemac Juri Knorr.

Proglašena je i najbolja momčad SP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa 112 obrana na prvenstvu, mjesto u All-Star ekipi zaradio je Nijemac Andreas Wolff. Najbolje desno krilo je Šveđanin Niclas Ekberg, desni vanjski Španjolac Aleks Dujšebajev, srednji vanjski je Francuz Nedim Remili, lijevi vanjski Danac Simon Bogetoft Pytlick, na lijevom krilu je Španjolac Angel Fernandez Perez, a na poziciji pivota uvršten je Francuz Ludovic Fabregas.

NAGRADE
MVP: Mathias Gidsel (Dan)
NAJBOLJI MLADI IGRAČ: Juri Knorr (Njem)
NAJBOLJA MOMČAD SP:A
Vratar: Andreas Wolff (Njem)
Desno krilo: Niclas Ekberg (Šve)
Desni vanjski: Aleks Dujšebajev (Špa)
Srednji vanjski: Nedim Remili (Fra)
Lijevi vanjski: Simon Bogetoft Pytlick (Dan)
Lijevo krilo: Angel Fernandez Perez (Špa)
Pivot: Ludovic Fabregas (Fra)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo