ČOVJEK ODLUKE / Lino Červar, čovjek koji je postavio Hrvoja Horvata za izbornika Kauboja, sada je odgovorio na pitanje hoće li ga smijeniti

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Lino Červar obnaša dužnost koordinatora struke HRS_a

24.1.2023.
13:53
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski rukometni savez nije zadovoljan s ostvarenim rezultatom i smatra ga neuspjehom, oglasio se u utorak HRS nakon što je hrvatska rukometna reprezentacija osvojila deveto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj.

Image
SVIMA SE ZAMJERIO /

Nastavljaju se udari na Hrvoja Horvata: 'Vidjeli ste njegovo glumatanje. To je smišljeno i samim time je i žalosnije...'

Image
SVIMA SE ZAMJERIO /

Nastavljaju se udari na Hrvoja Horvata: 'Vidjeli ste njegovo glumatanje. To je smišljeno i samim time je i žalosnije...'

Minimalni cilj koji je bio postavljen pred izbornika i reprezentaciju bilo je četvrtfinale, stoji u priopćenju HRS-a, koja je svojevrsna najava otkaza izborniku Hrvoju Horvatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da ono nije ostvareno, o statusu izbornika i daljnjem slijedu događaja, Hrvatski rukometni savez čeka očitovanje koordinatora struke Line Červara. Naime, sustav HRS-a ja postavljen tako da izbornike nacionalnih selekcija predlaže i opoziva koordinator struke, a nakon toga odluku usvaja ili odbija Upravni odbor HRS-a.

Sportske novosti u utorak su objavile razgovor s Červarom u kojemu su ga pitali Horvatovoj smjeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Sasa Miljevic/Pixsell

Nakon pobjede Hrvatske protiv Bahreina izbornik Hrvoje Horvat dao je jedan od najbizarnijih intervjua novinarki RTL-a Ines Godi Forjan. Umjesto da odgovori na pitanje o tome hoće li ostati izbornik, Horvat je samo otvarao usta.

"Ne bih još davao konkretne izjave, jer u pitanju je jako ozbiljna stvar i stoga bi bilo neozbiljno da najprije pomno ne izanaliziram sve što se dogodilo na SP-u, a onda tek napišem kompletno izvješće. Istina je da sam ja bio taj koji je Hrvoja Horvata predložio za izbornika, jer smo tražili novo lice, novu energiju, trenera koji ima rukometni pedigre u sebi, a Horvat ga istinski ima. Uglavnom, sačekajte da istinski izanaliziram sve što se dogodilo, a ne da istrčavam u ovom poludepresivnom trenutku u kojem smo svi prepuni emocija, a važne odluke treba donositi hladne glave", rekao je Červar, a predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac je poručio:

"Mi u Savezu nismo zadovoljni s nastupom naše reprezentacije na SP-u, jer minimalni postavljen cilj bio je ulazak u četvrtfinale turnira. Međutim, moramo poštivati proceduru koju imamo u Savezu. Lino Červar je koordinator svih reprezentacija, on je taj koji podnosi izvješće upravnom odboru Saveza, a Savez nakon toga donosi odluke."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HOTEL PORTOFINO
Gledaj od 13.lipnja
VOYO logo