UTJEŠNA NAGRADA / Četvrtfinale je daleko, ali Hrvatska lovi Olimpijske igre: Evo kako Kauboji mogu do Pariza

Image
Foto: Jozo Čabraja / Kolektiff Images

Danska rukometna reprezentacija s uvjerljivih je 33:24 pobijedila Sjedinjene Američke Države i došla nadomak plasmana u četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Hrvatskoj će u zadnjem kolu, koje se igra u ponedjeljak, trebati ogromno čudo da prestigne Dance na drugom mjestu skupine.

22.1.2023.
14:28
Jozo Čabraja / Kolektiff Images
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija već se nakon prvog kola udaljila od plasmana u četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Egipat i Danska nisu imali pretjerano težak posao u drugom krugu natjecanja, a Hrvatska je ostala nekoliko centimetara udaljena od pobjede protiv Danske i barem minimalnog povećanja šansi za prolazak u nokaut fazu natjecanja.

Sve je izglednije kako će Danska i Egipat biti sudionici četvrtfinala, dok će Kauboji zauzeti treće mjesto u grupi. Hrvatska sada mora loviti plasman u kvalifikacije za olimpijske igre, a evo kako može doći bliže Parizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kvalifikacije za Olimpijske igre izborit će sve reprezentacije koje se plasiraju od drugog do osmog mjesta na ovom Svjetskom prvenstvu. No Francuska i Egipat trebali bi biti u tih osam reprezentacija, pa će se tako moći plasirati još dvije. Francuzi su domaćini Olimpijskih igara i tako će otvoriti mjesto još jednoj reprezentaciji, dok su Egipćani prvaci Afrike.

Hrvatskoj će tako dosta biti vjerojatno i deseto mjesto na ovom Svjetskom prvenstvu. Postoji još jedna, puno teža opcija, a to je da budemo prvaci Europe sljedeće godine ili igramo u finalu s nekim tko je već osigurao plasman na Olimpijske igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska još može u četvrtfinale, ali...

Prije svega, Hrvatska mora pobijediti Bahrein, a Danska izgubiti od Egipta. Najveći je problem što pritom hrvatski rukometaši moraju nadoknaditi ogroman zaostatak u gol-razlici. Hrvatska je trenutno na +17, a Danska ima 22 gola boljih +39. Momčad Hrvoja Horvata bi tako morala doći do ogromne pobjede protiv Bahreina uz visoki poraz Danske.

Visoki poraz od Egipta mogao bi se pokazati vrlo bolnim za Hrvatsku, koja je u turnir njime ušla s -9 gol-razlikom. Dojam je da se i protiv Belgije mogla ostvariti veća pobjeda od 34:26 jer je početkom drugog dijela bilo i 11 razlike, što bi svakako barem malo uvećalo šanse Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo