Nažalost, gotovo je! Najveći u povijesti ipak napustio Hrvatsku!

Najtrofejniji vaterpolski trener svih vremena Ratko Rudić postao je izbornik Brazila. Rezultat je to višednevnih pregovora koji su na kraju urodili plodom.

13.11.2013.
9:16
VOYO logo

Rudić će tako započeti trogodišnji ciklus na klupi Brazila, domaćina Olimpijskih igara 2016. godine, koji za cilj ima napad na jedno od tri prva mjesta, odnosno medalju.

U momčad je uloženo čak 18 milijuna dolara, a stvaranje jakog Brazila su započeli od izborničke pozicije, na koju su odlučili dovesti najtrofejnijeg trenera u povijesti – Ratka Rudića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, nakon Olimpijskih igara u Londonu 2012., gdje je Hrvatska osvojila zlatnu medalju, Rudić je rekao zbogom klupi hrvatske reprezentacije. Mjesto je prepustio Ivici Tucku, dok je on preuzeo dužnost savjetnika hrvatske reprezentacije.

No samo 15 mjeseci poslije, Rudić se ipak vratio na klupu, ali ne onu Hrvatske. Ratko, sretno!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hvala Ratko! U ime HVS-a i osobno želim se zahvaliti Ratku Rudiću za sve što je napravio za hrvatski vaterpolo u posljednja dva olimpijska ciklusa.

Još 2004. godine kad sam postao predsjednikom HVS-a, prvi cilj i zadatak nam je bio dovesti Ratka Rudića za izbornika koji je tada upravo potpisao novi četverogodišnji ugovor s reprezentacijom SAD-a, znajući kako će se njegovim dolaskom ispuniti svi bitni preduvjeti za podizanje razine kvalitete hrvatskog vaterpola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda je u nekoliko navrata bilo i rezultatskih posrtanja, te u javnosti traženja njegove smjene, nikada nismo ni pomislili na tako nešto znajući kako će nas baš on, uz kvalitet igrača koje imamo i dobro organizirani sustav, dovesti na sam vrh svjetske vaterpolske hijerarhije. Osvajanje FINA Svjetske lige, Europskog prvenstva, Svjetskog prvenstva i kao kruna njegovog rada Olimpijskih igara, samo su najznačajniji rezultati koje nam je Ratko zauvijek ostavio!

Premda smo nakon OI u Londonu zajednički isplanirali njegovo povlačenje s klupe, s ruba bazena, te početak novog poglavlja u funkciji sportskog direktora HVS-a, kao i savjetnika ministra za sport, izuzetno zanimljiva ponuda brazilskog saveza je u njemu probudila novu želju za dokazivanjem! Jedino što možemo u ovom trenutku je poželjeti našem Ratku je puno sreće na novoj funkciji uz želju da se vidimo u finalu OI", poručio je dopredsjednik HVS-a Perica Bukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo