Širenje ponude / Rapid Spaceback nastavlja Škodinu renesansu!

Image
Foto: škoda

Nakon premijere na ovogodišnjem Međunarodnom salonu automobila IAA u Frankfurtu, novi Škodin kompaktni model stigao je i na hrvatsko tržište.

6.11.2013.
9:00
škoda
VOYO logo

Škoda je u posljednjih 15 godina doživjela pravu renesansu. Legendarna marka je najprije s Felicijom, pa zatim i Octavijom naopačke okrenula europsko tržište i vratila se na mjesto koje joj je oduvijek pripadalo, na sam vrh svih ljestvica.

Od one u kojoj piše prodaja pa onih u kojima se vrednuju kvaliteta, zadovoljstvo kupaca, pa i vrijednost kod daljnje prodaje. Nakon što je lani svjetlo dana ugledao Rapid u Frankfurtu smo svjedočili premijeri njegovog kompaktnog brata. Ovih dana ovaj atraktivni automobil na dispoziciji je i hrvatskim kupcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: škoda

Rapid Spaceback je najnovija inovacija u sklopu najveće ofenzive modela marke Škoda u njezinoj uskoro 118-godišnjoj povijesti. U godinama koje slijede ovaj proizvođač automobila planira obnoviti svoju kompletnu paletu i proširiti je s dodatnim segmentima. U prosjeku svakih šest mjeseci na tržište će doći jedan novi ili redizajnirani model marke. Ofenziva modela je temelj ‚Škodine strategije rasta 2018‘. Do tada bi prodaja marke trebala porasti na minimalno 1,5 milijuna jedinica godišnje.

Spaceback nudi mnoštvo prostora. Iako su vanjske dimenzije novog modela kraće za gotovo 18 centimetara u odnosu na Rapid limuzinu, prostorni uvjeti za putnike su jednaki onima kod ‚velikog brata’. Nudi najviše slobodnog prostora u području koljena (64 milimetra) i glave u stražnjem dijelu vozila (980 milimetara) u svom segmentu. S 415 litara odnosno 1.380 litara s preklopljenom stražnjom klupom i kapacitet prtljažnika se ubraja među najbolje vrijednosti u segmentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: škoda

Tri su paketa opreme, već poznatih nam naziva Active, Ambition i Elegance. Već u osnovnoj opremi nudi se mnogo. Spomenimo sustav stabilnosti ESC, šest zračnih jastuka, klima uređaj, električni paket (vrata, stakla, retrovizori), po visini i dubini podesivi upravljč, po visini podesivo vozačevo sjedalo, radio CD MP3 uređaj i drugo. Ambition je bogatiji za putno računalo, kožom presvučeni trokraki upravljač te kožom presvučene ručice mjenjača i parkirne kočnice i prednja svjetla za maglu dok paket Elegance nastavno na nabrojano još sadrži i automatski klima uređaj, višenamjenski DOT zaslon, naslon za ruku sprijeda, višenamjenski kožni upravljač, tempomat, radio uređaj Swing, te 16 inčne aluminijske naplatke. Pored toga, treba spomenuti i mnoštvo ‚Simply Clever’ ideja te zanimljive mogućnosti individualizacije.

Image
Foto: škoda

U Europi se nudi s četiri benzinska i dva dizelska motora. Moderni agregati razvijaju snagu između 55 i 90 kW. 1,6 TDI/66 kW motor s modelom Rapid Spaceback slavi svoju premijeru u seriji modela Rapid. Kao GreenLine varijanta Rapid Spaceback s ovim motorom troši 3,8 l/100 km, dok CO-emisije iznose 99 g/km.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijene benzinskih modela se kreću od vrlo korektnih 96.739 kuna dok dizeli kreću od 116.229 kuna naviše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo