PROBLEMI ZBOG STEČAJA / Rangersi preskaču čitavu sezonu?!

Image
Foto: PIXSELL

Glasgow Rangersi koji su u stečaju nisu se našli na kalendaru prvenstva Škotske za prvu ligu za sezonu 2012./2013..

18.6.2012.
16:13
PIXSELL
VOYO logo

Glasgow Rangersi koji su u stečaju nisu se našli na kalendaru prvenstva Škotske za prvu ligu za sezonu 2012./2013. koji je objavljen u ponedjeljak.

Dužnosnici Lige trebaju još odlučiti hoće li Rangersi moći igrati utakmice prve lige iduće sezone nakon što je konzorcij, na čelu s poslovnim čovjekom Charlesom Greenom, preuzeo klub stvorivši novo poduzeće koje će voditi njegove poslove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanska porezna uprava koja traži više od 93 milijuna funti (115 milijuna eura) od kluba, odbacila je prošli tjedan plan preuzimanja kojeg je iznio Charles Green. Prema administratorima kluba, ukupni dugovi iznose 134 milijuna funti (166 milijuna eura).

Ako Rangersi ostanu u elitnom klubu, počet će sezonu u Kilmarnocku 4. kolovoza, a prvi derbi protiv svog velikog rivala Celtica igrat će 22. rujna u Parkheadu. Uzvrat bi se trebao igrati dan nakon Božića na Ibroxu. U suprotnom slučaju, Rangersima prijeti ispadanje u drugu ligu. Ukoliko se to dogodi, mjesto u kalendaru rezervirano za "klub 12", koji još nije definiran, moglo bi pripasti Dunfermlineu, koji je ispao u drugu ligu ili Dundeeju, drugom u drugoj ligi prošlu sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osnovani 1872. Rangers, čije je utakmice prosječno gledalo 45.000 gledatelja, osvojio je 54 puta naslov prvaka Škotske, 33 puta Kup i jednom europski Kup pobjednika kupova 1972.

Nakon što je kažnjen oduzimanjem deset bodova zbog financijskih problema, Rangersi su ove godine izgubili naslov prvaka koji je pripao Celticu. Celtic će obranu naslova početi na domaćem terenu protiv Aberdeena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike