PREDSJEDNIK HAJDUKA UOČI DERBIJA: ´Nema kraja bezobrazluku i bahatosti braće Mamić´

U srijedu će Dinamo i Hajduk u Splitu odigrati prvu polufinalu utakmicu Hrvatskog kupa, a uoči te utakmice iz tabora obje momčadi stižu oštre poruke.

Prvo je atmosferu zagrijao trener Dinama Zoran Mamić koji je na svojoj press konferenciji odgovorio na pitanje kakvo suđenje očekuje u Splitu i podsjetio na svoju nedavnu izjavu kada je Marin Brbić zatražio strane suce u derbiju. Tada je poručio da što se njega tiče da može suditi Torcida, a pomoćnici biti Brbić i Pavasović.

Mamić pozvao Brbića da sudi

“Vjerujem da je gospodin Brbić vidio moju poruku, naporno trenirao, da će naći pravilnu veličinu dresa i odraditi to kvalitetno sutra”, poruka je trenera Dinama Zorana Mamića predsjedniku Hajduka uoči polufinalne utakmice Kupa koja se igra u srijedu u 17 sati na Poljudu.

Brbić mu je vrlo brzo odgovorio prioćenjem u kojemu je nazvao njega i njegovog brata Zdravka glavnima odgovornima za uništavanje hrvatskog nogometa.

Marin Brbić
Marin BrbićFoto: Tino Juric/PIXSELL

Brbićevo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Izjava Zorana Mamića uoči našeg susreta na Poljudu krajnje je neprimjerena, ispod svake razine. Ne mogu je drugačije komentirati nego kao još jedan dokaz da nema kraja bezobrazluku i bahatosti braće Mamić.

Kao da nije dovoljno to što su Zdravko i Zoran na čelu današnjeg Dinama uništili hrvatski nogomet nego su još toliko bezobrazni i bahati da sebi uzimaju za pravo dijeliti nam svima lekcije o poštenju i moralu.

Nogomet se u Hrvatskoj danas igra isključivo za privatni interes braće Mamić, a o njihovom poštenju i moralu najbolje svjedoči stanje u kojem se nalazi hrvatski nogomet te brojne istrage koje su protiv njih pokrenute.

Braća Mamić, među ostalim i uz pomoć sudačke organizacije, ubili su svaku draž i neizvjesnost u domaćem natjecanju podredivši sve jednom klubu i jednom gazdi.

Oni koji su otjerali gledatelje s tribina i za vlastiti račun privatizirali hrvatski nogomet, Savez i sve reprezentativne selekcije, sada očito jedini izlaz vide u banaliziraju problema koje su upravo oni uzrokovali i za koje su odgovorni.

Zahvalio bih se Zoranu Mamiću na njegovoj velikodušnoj ponudi, ali ne hvala, ne bih nikada uzeo sebi za pravo da sudim nogometne utakmice kao što to on i njegov brat sude već duže od desetljeća u hrvatskom nogometu.

Nažalost, osuđujući pritom i hrvatski nogomet – na propast.

Povratak na Net.hr