Službeni posjet / Predsjednica stigla u Soči: Prvo svratila do Vatrenih gdje su je dočekali Dalić i Šuker

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Predsjednici je ovo druga utakmica na Svjetskom prvenstvu

7.7.2018.
14:30
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović doputovala je u Rusiju, točnije u Soči, gdje će u 20 sati prisustvovati četvrtfinalnom ogledu Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Rusije.

>> Predsjednica će bodriti Vatrene i u Sočiju: Sastat će se i s ruskim premijerom Medvedevom? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Mislili ste da je vama teško? Kolinda bi opet u Rusiju, ali Plenković je već rezervirao vladin avion

Predsjednici je ovo druga utakmica na Svjetskom prvenstvu, a nakon što je utakmicu protiv Danske pratila s tribina, u privatnom trošku, ovog je puta u Rusiji službeno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Predsjednica stigla u Soči podržati Vatrene: Pred kongresnim centrom je dočekali Dalić i Šuker

Image

Predsjednica stigla u Soči podržati Vatrene: Pred kongresnim centrom je dočekali Dalić i Šuker

"Mislim da bi bilo neprimjereno i uvredljivo prema domaćinu da ne odem u VIP ložu, gdje moram poštivati pravila ponašanja i odijevanja, no to ne znači da neću svim srcem navijati za našu reprezentaciju", rekla je Grabar Kitarović dodajući da je planiran i susret s ruskim premijerom Medvedevim.

Uvjerena je u pobjedu Vatrenih, a iako ne želi nikoga favorizirati, posebnu potporu dala je Luki Modriću. Neovisno o ishodu, nogometaše će posjetiti nakon utakmice, baš kao što je to učinila i nakon utakmice s Danskom čime je izazvala burne reakcije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastanak s Medvedevom

Grabar-Kitarović je najavila da će njezin bilateralni susret s Medvedevom, koji će se održati prije utakmice, većinom biti usredotočen na gospodarske teme te da posebno želi s njim razgovarati o pitanju Agrokora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što želimo nakon ove nagodbe, za koju se nadam da će ići sve u redu, da se Agrokor ne samo digne na noge nego da bude onako kako su mi obećali predstavnici u budućoj upravi Agrokora, da to bude jedna od najboljih europskih kompanija koja će se temeljiti na izvozu, da se svi vjerovnici svi dobavljači, od Belja do svih ostalih,  da se i oni guraju, da se guraju njihovi proizvodi posebno izvoz ovdje u Rusiji. Vjerujem da tu možemo naći svoje tržište i u okviru režima sankcija koji postoji", rekla je predsjednica u izjavi za novinare po dolasku u Soči.

Kazala je kako je puno toga odrađeno od njezinog posljednjeg posjeta i sastanka s predsjednikom Vladimirom Putinom u Sočiju te susreta s premijerom Medvedevom u Moskvi u listopadu prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Riješili smo na političkoj razini pitanje zagađenja zraka u Slavonskom Brodu iz rafinerije u Bosanskom Brodu. Ruska strana se apsolutno obvezala učiniti sve što je potrebno. Sad je na Croduxu, na ruskom partneru i partneru iz Republike Srpske da to provedu u djelo".

Također je rekla da je u međuvremeno riješeno i pitanje ruskog kulturnog centra, pitanje remonta helikoptera kao i sve ostalo što je bilo tema prošlog razgovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska predsjednica pridružit će se večeras ruskom premijeru u VIP loži. Na Svjetsko nogometno prvenstvo pozvao ju je predsjednik Putin, a poziv za Soči ponovilo je nekoliko ruskih dužnosnika kao i notom ruski veleposlanik u Hrvatskoj Anvar Azimov. Obzirom na to da Hrvatska igra sa zemljom domaćinom predsjednica je prihvatila poziv te će službeno nazočiti utakmici. 

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo