NOVA PRAVILA / Poznati skijaš kritizirao vodstvo FIS-a

Image

Kako bi se smanjio broj ozljeda skijaša od sezone 2012/13. u Svjetskom kupu u alpskom skijanju koristit će se duže skije. Nove skije koristit će se u spustu, superveleslalomu i veleslalomu, dok će postojeće ostati jedino u slalomu.

21.10.2011.
11:31
VOYO logo

Američki skijaš Bode Miller (34) kritizirao je vodstvo Međunarodne skijaške federacije (FIS) zbog novih pravila koja se uvode u sezoni 2012/13.

Kako bi se smanjio broj ozljeda skijaša od sezone 2012/13. u Svjetskom kupu u alpskom skijanju koristit će se duže skije. Nove skije koristit će se u spustu, superveleslalomu i veleslalomu, dok će postojeće ostati jedino u slalomu. Nove skije će biti duže za deset centimetara u muškoj i za osam centimetara u ženskoj konkurenciji. Novim propisima precizirane su i specifikacije za radijus obilaženja zavoja u veleslalomu za skijašice i skijaše. Revidirane specifikacije predviđaju minimalni radijus od 35 metara za muškarce i 30 metara za skijašice

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Promjene dužine i širine skija su smiješna pravila. FIS svakim novim pravilom čini korak unazad i tako uništava ovaj sport. Od iduće sezone svaki rekreativac će imati bolje skije od natjecatelja," smatra američki skijaš.

Miller smatra kako dužina i širina skija nema veze sa sigurnošću skijaša, već treba raditi na tehničkim promjenama koje bi povećale sigurnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo