NOVO LICE USPJEŠNICE / Popularni sportski kupe još moderniji i privlačniji!

Image
Foto: peugeot

Peugeot je nakon tri godine proizvodnje svoj popularni sportski kupe učinio još modernijim i privlačnijim. Povećan raspon boja i nove kombinacije materijala omogućavaju da svaki kupac može oblikovati 'svoj' RCZ izvana i iznutra

12.2.2013.
15:06
peugeot
VOYO logo

Redizajnirani  RCZ u potpunosti utjelovljuje novu krilaticu Peugeota: Motion & Emotion, spajajući snažan dizajn, vrhunsku kvalitetu i dinamična svojstva koja kombiniraju vožnju, upravljivost i odlično držanje na cesti.

Zbog uspješnog dizajna, poželjnosti i vrhunskih performansi RCZ je osvojio brojne nagrade novinara u mnogim zemljama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: peugeot

Automobil karakteriziraju potpuno nova, sportska i graciozna prednja maska, moćan stražnji kraj i senzualne linije krova s dva karakteristična izbočenja. Poklopac motora poprimio je novi izgled upotrebom sjajnih i mat materijala. Središnji usis zraka, sada suptilan i elegantan, osvježen je s dvije mat kromirane trake te oblikovan poput  oštrice, što ostavlja dojam dodatne snage i profinjenosti.

Nova rešetka je naglašena nižim usisom zraka koji se proteže između prednjih svjetala karakterističnog izgleda. Prednja svjetla sastoje se od LED dioda, suptilno oblikovanih u obliku kandži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: peugeot

Putnički prostor i dalje pruža vozaču sportski elitni ambijent. Upotreba suvremenih materijala u kombinaciji s elegantnim detaljima pridonosi atmosferi u cjelini. Unutrašnjost je evoluirala što je vidljivo u kvaliteti i najmanjeg detalja.

Bogate mogućnosti individualizacije omogućavaju svakom kupcu stvaranje  'vlastitog'  karaktera vozila. Tada RCZ postaje jedinstven objekt koji odražava osobnost i senzibilitet vlasnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponudu motora i dalje čine dva 1.6 litrena benzinska THP stroja sa 156 i 200 KS te turbodizelski 2,0 l HDi FAP sa 163 i okretnim momentom od 340 Nm.

Image
Foto: peugeot

Novi RCZ koristi poboljšani ovjes i kotače platforme 2 (pseudo MacPherson prednji ovjes, stražnji ovjes polukruta osovina).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proširen je trag kotača dok aktivni stražnji spojler također pridonosi izvrsnim performansama. Spojler s dvije pozicije ovisno o brzini vozila osigurava dodatnu aerodinamiku i stabilnost.

Kad je novi RCZ opremljen motorom THP 200 KS, prednji ovjes sadrži, za poboljšanje voznih karakteristika , poseban manji oslonac koji omogućuje veću okretnost i stabilnost u zavoju .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skladu s ekskluzivnim i dinamičnim izgledom, novi RCZ ima proširenu ponudu standardne ili dodatne opreme.

Image
Foto: peugeot

RCZ sadrži opremu i razne pomoćne komponente kako bi vožnja bila što mirnija i sigurnija: inteligentnu kontrolu proklizavanja u kombinaciji sa ESP-om, Hill Start sustav (standardno), WIP Com 3D vrhunski multimedijski sustav, itd.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na rujanskom salonu automobila u Parizu predstavljen je 'RCZ R' koncept. 'RCZ R' koncept najavljuje poboljšanu buduću sportsku verziju vozila, koja će biti uskoro predstavljena.

Novi 1.6 l THP 260 KS motor učinit će RCZ R najsnažnijim proizvodnim modelom u povijesti Peugeota. Specifična snaga od više od 160 KS/l, među najvišima u svijetu serijskih vozila, i emisija CO od oko 155 g/km, smještaju ovo vozilo u kategoriju  visoke učinkovitosti. Poseban ovjes i kotači u kombinaciji s Torsen samoblokirajućim diferencijalom obećavaju dinamičke emocije na vrlo visokoj razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: peugeot

Posebna vanjska obilježja i unutarnje kombinacije usavršit će ovu verziju modela, u skladu s vrhunskim performansama i intenzivnim vozačkim iskustvom.

Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo