AKTUALNI SAT U MAKSIMIRU / Pogledajte Mamićevu 'poslanicu': Ljudi, pa 'ajmo zaustaviti ovo ludilo!

'U nogometu je manje ludilo, nego u drugim granama. HNL je ove godine jako gledljiv, ali ne možemo sve preko noći promijeniti. Dajmo šansu hrvatskom nogometu, zašto ga ubijamo? Postali smo robovlasnici, dužnici cijeloga svijeta. Probudimo se konačno!', zaključio je izvršni predsjednik Dinama svoje obraćanje javnosti.

13.11.2012.
13:51
VOYO logo

15:02 - Završila je konferencija za novinare!

14:58 - "Javno tražimo predsjednika Skupštine Bernardića da se organizira javna rasprava o radu Dinama. To molimo i tražimo!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14:54 - "Što se tiče Ćire, neću ništa komentirati. Htio sam ga zamoliti da ne pljuje u tanjur iz kojeg je desetljećima jako dobro jeo. Dok Medić traži način kako bi spasio Zagreb, Ćiro se bavi drugima. Meni zbog toga nikad ne bi bio trener. A Bandić nikad nije bio moj saveznik, više sam ja bio njegov. On kao počasni predsjednik na mjesto trenera Zagreba dovodi čovjeka koji pljuje njegov klub", rekao je Mamić i opet stao iza trenera Čačića.

"Nikad nismo rekli da tražimo novog trenera!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14:50 - "Ljudi, pa ajmo zaustaviti ovo ludilo. U nogometu je manje ludilo, nego u drugim granama. HNL je ove godine jako gledljiv, ali ne možemo sve preko noći promijeniti. Dajmo šansu hrvatskom nogometu, zašto ga ubijamo? Postali smo robovlasnici, dužnici cijeloga svijeta. Probudimo se konačno!"

14:46 - Upitan zašto nisu javno objavljena financijska izvješća Dinama, Mamić odgovara da to ne rade ni druge kompanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa naši papiri se nalaze u 20 institucija. Nikad niste vidjeli da Coca-Cola, Franck ili netko treći objavljuje svoje financijske rezultate."

14:45 - "Hajduk je simbol Dalmacije, ali oni žive samo da bi postojali. Nema tamo rezultati niti će ih biti. Upravo zbog neimaštine."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14:43 - "Recite zašto stalno lažete i iživljavate se na Dinamu?", upitao je Mamić novinare.

14:38 - "Skandalozno je da u vrhu HOO-a, a riječ je o 16 ljudi, nema nikoga iz hrvatskog nogometa. A hrvatski nogomet čini gotovo 50 posto ukupnog sporta u Hrvata. Nemojte dozvoliti da Dinamo i hrvatski nogomet budu korišteni kako bi se skrenula pažnja s drugih važnijih stvari, poput presude Sanaderu, Gotovini ili Markaču."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14:33 - Nastavio je potom Mamić o lošim stvarima u hrvatskom nogometu.

"Loša gospodarska situacija prvi je problem našeg nogometa. Pomoćnik ministra Skansi kaže da država ulaže tek 0,01 posto u sport i time je sve rečeno. Dinamo poziva i stavlja se na raspolaganje svim ministarstvima i inspekcijama da dođu i utvrde ima li kakvih nepravilnosti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14:29 - Odgovorio je prvi čovjek Dinama na neke napise medija o tome kako se njegova obitelj okoristila Dinamom. Naravno, Mamić se brani nedostatkom dokaza o tome da on i njegova obitelj potkradaju klub.

14:25 - Potom je Mamić govorio o ulozi Dinama u reprezentaciji kojoj je dao mnoštvo igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14:23 - "Kad se sudi Dinamu, sudi se i svima vama ovdje. Nogomet je dobra strana ovoga društva, laž je da je kod nas močvara! Pa nisam ja svemoguć i da vladam hrvatskim nogometom, majku mu staru. Da jesam, mogao bih sve vas kupiti da pišete pozitivno. Ali nisam..."

14:21 - Nastavio je Mamić nabrajati dobre stvari u hrvatskom nogometu, poput činjenice da Strahonja i Bebek sude u Ligi prvaka, reflektori su napravljeni na svim stadionima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14:17 - "Zahvaljujući Dinamu dvije tisuće djece se bavi nogometom, a ne drogiraju se. Uoči utakmice sa Zadrom i Splitom, naši su nam se protivnici zahvalili što smo im putem Lige prvaka zaradili novac za omladinske škole. Pa majku mu staru, zar je tako teško to pokazati kao dobru stvar. Zašto to dozvoljavate?"

14:13 - "A Dinamo je osmu godinu zaredom prvak, a sedam godina igramo u najjačim europskim natjecanjima. Da smo potpuno zadovoljni - nismo, nitko ne voli gubiti. Nisam sretan jer mislim da možemo i trebamo bolje! Ali zadovoljan sam jer smo osigurali egzistenciju klubu. U Hajduku govore kako su zadovoljni što je osigurana opstojnost kluba. A što to znači? Da će imati budžet od dva milijuna eura i stalno biti drugi. I njih to ne smeta, a nama se stalno prigovara iako smo prvi već godinama."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14:10 - "Što se tiče HNL-a, Liga 12 je mnogo zanimljivija od one prethodne. A Liga 10 bit će još interesantnija. I to nam se čini mnogo boljim. Nemojmo zaboraviti, dosad se privatizirao Hajduk, pa Istra i Rijeka. Dogodili su se pozitivni pomaci. Uskoro će i Split u privatizaciju, a to je fantastičan klub. Cibalija je također privatizirana, Slaven Belupo je uređen klub, pretvorba se provodi u Osijeku. Odlično stoje i Zagreb te Inter. To je sve što je dobro u hrvatskom nogometu."

14:08 - Osvrnuo se potom Mamić i na teško stanje u kojem se mediji trenutno nalaze. O medija zato traži malo razumijevanja kada je Dinamo u pitanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14:03 - "Ponavljam da postoji dobro organizirama politička, građanska i medijska mafija koja ima takvu moć i snagu da organizira napade na hrvatski klupski nogomet. Umjesto da u razne televizijske emisije pozovete Šukera, Štimca, Krešića i ostale, mišljenje o našem nogometu iznose osobe koje nisu kompetentne. Molim predstavnike medija da o nogometu pišu realno i istinito, a ne samo negativno", rekao je Mamić i ušao u kraću raspravu s prisutnim novinarom.

NAJAVA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pod 'aktualni trener' misli se na AntuČačića i njegovu sudbinu na klupi hrvatskog prvaka. ZdravkoMamić će možda objaviti odlazak sadašnjeg stratega Dinama ili će mu pružiti bezrezervnu podršku.

Pod 'bivši trener' misli se na Miroslava Blaževića koji je posljednjih dana lansirao žestoku kampanju protiv svog 'kuma' i prijatelja, optuživši Maminja da je od hrvatskog nogometa napravio vlastito igralište i da je sve podredio svojim interesima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bilo, u Plavom salonu maksimirskog stadiona od 14 sati bit će sve samo ne - dosadno. Pratite Mamićevo obraćanje uživo i na našem portalu!

Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo