Senzacija nad senzacijama / Pogledajte kakvo su čudo napravili Makedonci!

Image
Foto: AP

Čak ni 20. godišnjica nezavisnosti, uz podizanje najvećeg kipa Aleksandra Velikog te laserski show nalik onima u Las Vegasu, nisu izazvali toliko oduševljenje u Makedonija kao jedan, jedini čovjek od 190 centimetara.

15.9.2011.
7:30
AP
VOYO logo

Riječ je o članu makedonske košarkaške reprezentacije Vladi Ilievskom koji je, zajedno sa suigračima, nastavio s fenomenalnim igrama na Eurobasketu u Litvi.

Košarkaši Makedonije plasirali se u polufinale pobjedom 67:65 protiv domaćina u četvrtfinalu u Kaunasu, a junak pobjede bio je Vlado Ilievski, koji je 11 sekundi prije kraja pogodio tricu za vodstvo 66:65.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjem napadu Litve Simas Jasaitis promašio otvoreni šut sa šest metara. Nakon toga je Ilievski 0.5 sekundi prije kraja pogodio jedno od dva slobodna bacanja za konačnih 67:65.

Bo McCalebb je bio najefikasniji igrač Makedonije sa 23 poena, Vojdan Stojanovski je dodao 15 koševa uz šut za tricu 5-5, a igrač susreta Ilievski 12.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Litve Robertas Javtokas ubacio je 13 poena, dok je Darius Songaila dodao 12.

Makedonija će u polufinalu u petak igrati protiv branitelja naslova Španjolske koja je u prvom četvrtfinalu svladala Sloveniju sa 86:64.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćin Litva već u četvrtak igra protiv Slovenije susret za plasman na kvalifikacijski turnir za nastup na Olimpijskim igrama u Londonu.

U preostala dva četvrtfinala u četvrtak će igrati Francuska - Grčka i Rusija - Slovenija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo