POČINJE EUROPA CUP: / Barakude čeka novi obračun sa Srbijom! 'Mi smo svjetski prvaci i imamo se pravo nadati najboljem'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U Splitu će se na gradskim bazenima od 15. do 18. veljače odigravati susreti skupine B ovog novog formata natjecanja krovne europske vaterpolske federacije LEN.

14.2.2018.
18:35
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

U organizaciji EUROPA CUP-a završavaju se posljednji detalji, a Split je spreman za domaćinstvo novog velikog sportskog događaja – priopćeno je na konferenciji za novinare održanoj u ŠC „Bazeni Poljud“ - na kojoj su se javnosti obratili izvršni direktor Hrvatskog vaterpolskog saveza, Perica Bukić; reprezentativci Maro Joković i Ivan Krapić te predstavnik Grada Splita, Hrvoje Akrap.

„Očekuju nas četiri dana vrhunskog vaterpola, a ovaj je turnir prava prilika da još jednom pokažemo što možemo kako bi se što bolje pripremili za nadolazeće Europsko prvenstvo u srpnju u Barceloni. Naša je obveza dati svoj maksimum, a uvjeren sam kako će Split biti odličan domaćin“ - poručio je Bukić naglasivši kako je Split grad vaterpola koji zaslužuje i više od ovoga turnira - prilikom čega je najavio: „u budućnosti se nadam i većim natjecanjima, koja ćemo ovdje nastojati dovesti već 2022. godine, kada se planiramo natjecati za domaćina Europskog vaterpolskog prvenstva.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u Splitu će se na gradskim bazenima od 15. do 18. veljače odigravati susreti skupine B ovog novog formata natjecanja krovne europske vaterpolske federacije LEN, a aktualni svjetski prvaci Barakude – sučelit će se s reprezentacijama Srbije, Grčke, Nizozemske i Malte.

Image
Foto: HVS

Krapićeva poruka Srbiji i Grčkoj

O očekivanjima u bazenu, očitovao se i reprezentativac Ivan Krapić, koji je poručio: „Grčka i Srbija odlične su i izuzetno motivirajuće ekipe, ali mi smo svjetski prvaci, koji igramo kod kuće i imamo se pravo nadati najboljem.“ S njim se složio i Maro Joković naglasivši kako je kvaliteta na našoj strani, ujedno izrazivši očekivanja za fer i korektnom igrom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na organizaciji i uređenju bazena, kao i odabiru Splita za domaćina ovog događaja, Hrvatskom vaterpolskom savezu je ispred Grada Splita zahvalio Hrvoje Akrap poručivši: „Nadamo se da će tribine biti popunjene, a pozivam građane Splita – grada sportskih događanja – da u što većem broju dođu i uživaju u vrhunskom vaterpolu.“

Inače, ulaznice za sve utakmice – kojih još ima u prodaji - moguće je nabaviti svakog natjecateljskog dana od 16 sati na ulazu za gledatelje, kao i preko sustava TicketShop.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijena ulaznice je 50 HRK po danu za sve utakmice, osim u slučaju utakmice Hrvatska-Srbija, koja je humanitarnog karaktera po cijeni od 100 HRK, a sav iznos od te utakmice Hrvatski vaterpolski savez će donirati dječjem domu Maestral za kupnju novog kombi vozila kako bi se djeci omogućilo bavljenje sportskim aktivnostima.

POPIS POZVANIH HRVATSKIH REPREZENTATIVACA 1. Marko Bijač 2. Ivan Marcelić 3. Luka Lončar 4. Josip Vrlić 5. Ivan Krapić 6. Maro Joković 7. Ivan Buljubašić 8. Marko Macan 9. Hrvoje Benić 10. Javier Garcia Gadea 11. Ivan Domagoj Zović 12. Anđelo Šetka 13. Ante Vukičević 14. Loren Fatović 15. Andro Bušlje

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo