REDSI DEMOLIRALI NEWCASTLE / Pobjeda Liverpoola, remi Chelseaja

Odigran je dio 20. kola Premiershipa, a obilježila ga je uvjerljiva pobjeda Liverpoola kod Newcastlea, remi Chelseaja te porazi Portsmoutha i Tottenhama, klubova u kojima igraju hrvatski reprezentativci.

28.12.2008.
16:28
VOYO logo

Liverpool je s visokih 5:1 slavio na gostovanju kod Newcastlea. Dva pogotka zabio je Steven Gerrard, a za Redse još su zabili Ryan Babel, Xabi Alonso i Sami Hyypia. Riječ je o najuvjerljivijoj pobjedi Liverpoola ove sezone.

Prvi Liverpoolov pratitelj, Chelsea, na gostovanju kod Fulhama odigrao je samo 2:2 tako da im Redsi sada bježe tri boda. Dvostruki strijelac za Fulham bio je Clint Dempsey, a za Chelsea Frank Lampard. Inače, pogodak za bod domaćina Dempsey je postigao u 89. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tottenham je izgubio na gostovanju kod WBA s 2-0 i nastavio slabi niz u prvenstvu u zadnje vrijeme. Ovo im je bila četvrta utakmica zaredom bez pobjede, a u ta četiri dvoboja osvojili su samo dva boda. Posao domaćinu olakšao je Tottenhamov igrač Benoit Assou-Ekotto koji je u 35. minuti dobio crveni karton zbog grubog prekršaja. No, ''pijetlovi'' su do 83. minute držali 0-0, a onda su domaći igrači pogocima Bednara i Beattieja osigurali vrijednu pobjedu. Vedran Ćorluka igrao je za Spurse cijelu utakmicu, a Luka Modrić do 75. minute, kada ga je zamijenio Gareth Bale.

Momčad Arsenala teškom je mukom na Emiratesu svladala Portsmouth 1-0. ''Topnici'' su do pobjede stigli potpuno zasluženo jer su bili bolja momčad, a premoć su uspjeli okruniti tek u 81. minuti. Denilson je s lijeve strane izveo slobodni udarac, a William Gallas je iz blizine uspio glavom ugurati loptu u mrežu. Portsmouth je jedinu pravu priliku imao u prvom poluvremenu, kada je Peter Crouch pogodio vratnicu. Niko Kranjčar odigrao je za Portsmouth cijelu utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blackburn je kod kuće s Manchester Cityjem odigrao 2:2.  Everton je bio bolji od Sunderlanda 3:0, dok je Wigan slavio kod Boltona. Bilo je 1:0 za goste. Manchester United svoju utakmicu 20. kola igra u ponedjeljak. Na Old Trafford dolazi Middlesbrough. Hull u utorak dočekuje Aston Villu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo