Veliki skandal: Suparnica 'hrvatske heroine' suspendirana na 10 godina!

30.4.2013.
16:47
VOYO logo

Piščalnikova je lani na Igrama u Londonu osvojila srebro s duljinom od 67.56 metara. Bolja od nje bila je samo zlatna hrvatska olimpijka Sandra Perković s 69.11 metara.

Piščalnikova je bila pozitivna na nenajavljenom dopinškom testu 20. svibnja prošle godine, uoči Igara u Londonu. Iako je europska prvakinja iz 2006. godine zatražila i analizu B uzorka, i on je bio pozitivan na zabranjenu supstancu oksandrin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruski atletski savez (VFLA) priopćio je kako je Piščalnikova suspendirana na deset godina, jer joj je ovo bio drugi pad na doping-testu u karijeri. Prvi puta je služila kaznu od dvije godine i devet mjeseci, od srpnja 2008. do travnja 2011. godine, zbog manipulacije dopinškim uzorcima uoči Olimpijskih igara u Pekingu. Prije toga je na Svjetskom prvenstvu 2007. godine u Osaki osvojila srebrnu medalju, ali joj je Međunarodna atletska federacija (IAAF) poništila sve rezultate od svibnja te godine, te joj oduzela i to srebro iz Osake.

Sada je Ruski atletski savez poništio sve rezultate Piščalnikove od 20. svibnja 2012. godine, što znači da je ostala bez srebrne olimpijske medalje iz Londona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U odvojenom slučaju, europska prvakinja na 800 metara, Jelena Aržakova, suspendirana je na dvije godine, počevši od 29. siječnja ove godine, zbog 'nenormalnog profila hemoglobina u svojoj biološkoj putovnici', priopćio je VFLA.

Aržakova (23 godine) je na Olimpijskim igrama u Londonu osvojila šesto mjesto u utrci na 800 metara. Svi njezini rezultati od 12. srpnja 2011. godine bit će poništeni, što znači da će joj biti oduzeta i europska titula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čelni čovjek ruske atletike Valentin Balakničjov, čija će zemlja biti domaćin Svjetskog prvenstva u Moskvi u kolovozu, odaslao je oštro upozorenje svim ruskim atletičarima i atletičarkama.

"Mi u Ruskom atletskom savezu radimo više doping-testova nego bilo koja druga zemlja u svijetu. Neke zemlje imaju samo 500 testiranja godišnje, a mi smo ih lani imali 3.500, a ove godine planiramo više od 4.000 testiranja na natjecanjima i izvan njih. Stoga nemojte biti iznenađeni ako uskoro saznate i za nove suspenzije", upozorio je predsjednik Ruskog atletskog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo