Veliko slavlje: Hrvatici je ovo uspjelo prvi put u karijeri

Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u 3. kolo Wimbledona, trećeg Grand Slam turnira godine, koji se održava na travnatim terenima All England Cluba.

27.6.2013.
14:58
VOYO logo

Martić je nakon 76 minuta igre u 2. kolu nadigrala Karolinu Pliškovu 7:6(7), 6:1. Treća joj je to pobjeda protiv 21-godišnje Čehinje u isto toliko dvoboja koje su dosad međusobno odigrale. Svladala ju je, podsjetimo, i u nedavnom finalu ITF turnira u Nottinghamu, također na travnatoj podlozi.

Martić je odlično krenula u meč. Već u prvom gemu je napravila break, ali nije nije uspjela dugo zadržati prednost. U četvrtom je gemu izgubila servis i set se odlučivao u tie-breaku. U njemu je naša tenisačica, trenutno 141. na WTA ljestvici, povela 5:2, ali je dopustila Pliškovoj da se vrati i dođe do set-lopte (6:5).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvukla se, međutim, Martić iz te situacije i na koncu osvojila tie-break (9:7). Pliškova je bljesnula još samo u prvom gemu drugog seta, kad je došla do novog breaka, no nakon toga se njezina igra potpuno raspala.

Martić je osvojila šest gemova u nizu i prvi se put u karijeri plasirala u 3. kolo londonskog Grand Slama. Sljedeća će joj suparnica biti Bugarka Cvetana Pironkova koja je u 2. kolu sa 7-5, 6-3 savladala Čehinju Barboru Zahlavovu Strycovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pironkova je 72. tenisačica svijeta protiv koje je Martić dosad izgubila sva tri meča koje je igrala, točnije jedan od njih je predala. Prvi od njih odigran je upravo u Wimbledonu 2011. kada je Pironkova slavila s glatkih 6-1, 6-4.

Ivan Dodig plasirao se u 3. kolo Wimbledona pobjedom nad američkim tenisačem Denisom Kudlom rezultatom 6-1, 7-6(4), 7-5. Hrvatskom su tenisaču trebala dva sata i šest minuta igre za pobjedu u 2. kolu nad 105. igračem ATP ljestvice u njihovom prvom međusobnom ogledu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom setu Međugorac je napravio break u četvrtom i šestom gemu i lakoćom došao do vodstva. U drugom setu Dodig je ponovo oduzeo servis protivniku u petom gemu, da bi potom svoj servis izgubio već u sljedećem iako je imao 40-0. Set se zakomplicirao i otišao u tie-break, ali je ondje Dodig bio na razini.

U trećem setu je Kudla bio taj koji je bolje otvorio set, breakom već u 1. gemu. No, u četvrtom je gemu Dodig vratio izgubljeni break zaostatka. Kod rezultata 3-3 Kudla je tražio liječnički odmor i dolazak fizioterapeuta zbog problema u donjem dijelu leđa, pa je igra nakratko prekinuta. Kada se meč nastavio Dodig je nastavio s boljom igrom i priveo je meč kraju breakom u 12. gemu, iskoristivši treću meč-loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeći protivnik hrvatskom tenisaču bit će Nizozemac Igor Sijsling koji je iznenađujuće u 2. kolu savladao 17. nositelja, Kanađanina Milosa Raonica 7-5, 6-4, 7-6(4).

Sijsling je 64. tenisač svijeta protiv kojeg Dodig dosad nije igrao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo