ANKETA NET.HR-a: / PAYET, BALE, MODRIĆ, PELLÈ... Birajte najljepši gol prvog kola na Euru!

Image

Gotovo je prvo kolo po skupinama na Euru, na kojemu se strijelci još nisu dobro zaigrijali. Na 12 utakmica postignuto je 22 gola (1,83 u prosjeku).

15.6.2016.
10:17
VOYO logo

Izdvojili smo šest najljepših, a vi u anketi birajte koji vam se najviše sviđa. Golovi su poredani kronološki.

1. Dimitri Payet (Francuska - Rumunjska 2:1)

Bilićev ljubimac i najbolji igrač West Hama pokazao je da je postao glavni i u francuskoj reprezentaciji. Na premijeri Eura, spasio je domaćine pogotkom u 89. minuti. Bila je to prava "bomba" s 20 metara koju rumunjski vratar Tatarusanu nije mogao ni u teoriji zaustaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Gareth Bale (Wales - Slovačka 2:1)

Najbolji igrač Walesa učinio je ono što se od njega očekuje. Odveo je svoju momčad do pobjede u debitantskoj utakmici na Euru. Zabio je Bale iz slobodnjaka za rano vodstvo protiv Slovačke, pokazao da je odličan i u tom dijelu igre. To u Realu čini rijetko, uglavnom je Cristiano Ronaldo pretplaćen na slobodne udarce. No, i predsjednik kraljevskog kluba Florentino Perez poželio je da Bale češće puca slobodnjake...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Luka Modrić (Hrvatska - Turska 1:0)

Najbolja utakmica najboljeg hrvatskog nogometaša za reprezentaciju. Modrić je bio sve protiv Turske, organizirao je, branio, razigravao... To sve i inače radi, a sad je sjajnu igru okrunio fenomenalnim pogotkom, o kojemu će se pričati još godinama. Dok je Ozan Tufan namještao šiške umjesto da pokuša blokirati suparnički udarac, Modrić je silovito odapeo i zabio svoj 11. gol za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Wesley Hoolahan (Irska - Švedska 1:1)

Irci su bili na pragu iznenađenja, a u vodstvo ih je protiv Šveđana prekrasnim pogotkom doveo Wesley Hoolahan. Igrač koji je ove sezone ispao s Norwichem iz Premier lige, svojim je sunarodnjacima na Euru donio puno radosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Irci su sve pokvarili autogolom Robson-Kanua deset minuta prije kraja, ali pokazali su da u najtežoj skupini nisu otpisani, kao što su to bili na prošlom Euru u skupini s Hrvatskom i kasnijim finalistima Italijom i Španjolskom.

5. Graziano Pellè (Italija - Belgija 2:o)

Talijanski napadač zaključio je pomalo iznenađujuću pobjedu "azzurra" protiv Belgije, prijatenih favorita Eura. Utakmica je već bila odlučena, Talijane je u vodstvo doveo Giacherini, a pobjedu je sjajnim volejem zapečatio Pellè. Ok, belgijski vratar Courtois je već bio svladan, ali trebalo je naciljati i pogoditi. Mnogi napadači u toj situaciji gađali bi "nebu pod oblake", ali napadač Southamptona pokazao je da je izbrusio ovaj udarac. Od Talijana se nije previše očekivalo na ovom Euru, a pružili su, uz Hrvatsku, najbolju igru u 1. kolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Zoltan Stieber (Mađarska - Austrija 2:0)

Trebao je ovo biti izbor Top 5 golova, ali kako ne uvrstiti sjajan lob Mađara Zoltana Stiebera. Komentator HRT-a Stjepan Balog odmah je taj lop usporedio sa Šukerovim protiv Danske, kad je sadašnji predsjednik HNS-a na Euru 1996. godine savršeno svladao velikog Petera Schmeichela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, nije to bila ta razina, Šuker je napravio potez genija koji je u tom trenutku samo on vidio, ali za Mađare, kojih na Euru nije bilo 44 godine, koji pamte dane slavne Lake konjice iz 50-godina prošlog stoljeća, Stieber donio je ogromno veselje istočnog dijela nekadašnje Austrougarske Moharije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo