OVO JE BIO SLOBODAN PAD: / Nokaut faza mora nas mobilizirati

Image
Foto: Pixsell, Igor Kralj

Poraz protiv Gruzije, na oproštaju od zagrebačke skupine u Areni, praktički je bio nastavak priče u posljednja tri dana.

11.9.2015.
0:21
Pixsell, Igor Kralj
VOYO logo

Gruzija je atletski moćna momčad, čvrsta u defanzivi, a njezini igrači su nas "rasporili". Ne sjećam se da su naši centri ikad u jednoj utakmici "popili" toliko blokada. Igru hrvatske reprezentacije najkraće bih opisao kao - slobodni pad. Možda je čak i dobro da se dogodio ovakav poraz.

Naznake smo imali već protiv Makedonije i Nizozemske

Nekako sam uvjerenja da igra hrvatske reprezentacije čak nije pitanje psihe ili kemije u momčadi, nego naprosto kvalitete. Ne vjerujem da ovi momci nisu htjeli, radi se o nemoći. Zato nema smisla govoriti o nekim detaljima utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv Makedonije izvukli smo se u drugom poluvremenu, odigrali jako dobro. Protiv Nizozemske, suparnik je promašio tri, četiri otvorena šuta kad nam se približio u završnici. Sve su to bile naznake da nešto ne štima u našoj igri.

Ne znam tko je od naših igrača u formi

Možemo razmisliti i o nositeljima igre. Igra hrvatskih košarkaša spala je na četiri, pet imena, upotrebljivih igrača, tako je jako teško pobjeđivati. Pitanje je tko je uopće od naših igrača u formi. To je u prvim utakmicama bio Simon, sad ni on više nije kakav je bio na početku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osmina finala se približava, a mi nemamo raspoloženog igrača. U sljedeću fazu natjecanja idemo s puno neizvjesnosti. Uopće nije važno tko nam je sljedeći suparnik, ispalo je da je to Češka. Svaka utakmica je za nas prilično zahtjevna u ovom momentu.

Dva su dana za pripremu, momčad je već u Lilleu. Moram biti iskren i kazati kako ne vidim taj fitilj u igri koji će zapaliti igru naše reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U igri 'pet na pet' Hrvastka teško poentira

No, nokaut utakmica donosi visok stupanj mobilizacije. Moramo puno jače krenuti od početka u utakmicu. Ako to ne napravimo, ulazimo u probleme. Moramo se nametnuti u obrani i iz toga dolaziti do laganih poena. Ukoliko ne otvorimo barem deset kontranapada i ne rastrčimo se, ukoliko uđemo u igru "pet na pet", ne vidim gdje ćemo pronaći naše poene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo