ŠOK U MADRIDU, SLAVLJE U BARCELONI: / Drastične kazne za Real i Atletico!

Image
Foto: AFP

Real Madrid i njihov gradski supranik Atletico kažnjeni su zabranom trgovanja igračima u sljedeća dva prijelazna roku, objavila je FIFA.

14.1.2016.
13:42
AFP
VOYO logo

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) donijela je ovu odluku jer su utvrđene nepravilnosti prilikom transfera i registracije nogometaša mlađih od 18 godina. Dodatno, Atletico je kažnjen s 900 tisuća švicarskih franaka, a Real s 360 tisuća, te su dobili rok od 90 dana da reguliraju situaciju sa svim maloljetnim nogometašima. Međutim, zabrana ne vrijedi za ovaj prijelazni rok pa će biti zanimljivo vidjeti kako će klubovi reagirati i koga će sve dovesti do kraja siječnja.

"Odluka, koja je klubovima objavljena danas, donesena je na temelju posebnih elemenata vezanih uz svaki slučaj pojedinačno. Istragom je utvrđeno da su maloljetni igrači sudjelovali u natjecanjima tijekom perioda od 2007. do 2014. (Atletico) i od 2005. do 2014. (Real).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

AS je ranije objavio da je FIFA navodno već godinu dana istraživala okolnosti pod kojim su ova dva kluba registrirala igrače mlađe od 18 godina te su, piše AS, zatražili od Španjolskog nogometnog saveza da skupi dokumentaciju o svim maloljetnim nogometašima u klubovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tamošnji Savez bio je, inače, kažnjen s 500 tisuaća švicarskih franaka u isto vrijeme kad i Barcelona zbog njihove uloge prilikom registracije maloljetnnih igrača koji dolaze iz stranih zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Barcelona je kažnjena kupovinom novih igrača zbog kršenja pravila vezanih uz transfere deset maloljetnih nogometaša, a također je morala uplatiti 450 tisuća švicarskih franaka. Kazna joj je istekla početkom siječnja te je odmah registrirala 77 novih nogometaša u svim kategorijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo