Vodi ga Snježana Pejčić /

Otvara se Karijerni centar za sportaše: Ne mora biti izbor između sporta i obrazovanja

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Cilj projekta je promocija sporta i obrazovanja. Mnogi sportaši prioritiziraju sport, ali prema mišljenju Pejčić jednako je bitno dobiti adekvatnu edukaciju

4.4.2022.
20:08
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Poznata hrvatska olimpijka Snježana Pejčić voditelja je novog Karijernog centra za sportaše, koji djeluje pri Hrvatskom olimpijskom odboru. Najbolja hrvatska strijelkinja voditi će Karijerni centar s velikim ciljem.

Tijekom karijere, Pejčić je osvojila svjetsko srebro i broncu, kao i tri srebrne i tri zlatne medalje s europskih natjecanja. Osim toga, osvojila je i brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, cilj projekta je promocija sporta i obrazovanja. Mnogi sportaši prioritiziraju sport, ali prema mišljenju Pejčić jednako je bitno dobiti adekvatnu edukaciju. Pejčić je za RTL Sport objasnila o kakvom se točno projektu radi, a ova hrvatska strijelkinja završila je kineziologiju dok se još uvijek aktivno bavila streljaštvom. 

"To je u stvari jedno sigurno mjesto, spona između sportaša i ostatka svijeta, gdje ustvari mogu doći sportaši koji razmišljaju o svojoj karijeri nakon te sportske karijere koja ne čeka da se taj sportski dio završi pa 'aha sad ću ja sa 35 početi studirati' nego mislim da o tome treba ranije malo početi misliti," rekla je Pejčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam čula nemali broj puta 'Izaberi jedno, hoćeš sport ili hoćeš studij', i to je nekakvo nažalost popularno mišljenje da ne može biti i jedno i drugo, ali ne, apsolutno nisu isključivi. Teško je, nije lagano, to da se ne lažemo, ali je izvedivo."

"Nije nikad lako završit jedno poglavlje svog života i krenuti u drugo. Posebno evo iz mog iskustva; imam to nešto, taj sport koji znam, dobra sam u tome, to znam raditi i sad ideš, moraš raditi nešto drugo. Trebalo bi naravno proći jedan period prilagodbe, ali to je tako svugdje i u svemu. Sasvim jedan normalan životni put."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo