AFERA CALCIOPOLLI / Osuđen bivši šef Juventusa

Image
Foto: PIXSELL

Glavni akter najveće afere u talijanskom nogometu te bivši čelnik talijanskog prvoligaša Juventusa Luciano Moggi, osuđen je na pet godina i četiri mjeseca zatvora.

9.11.2011.
8:49
PIXSELL
VOYO logo

Bivši čelnik talijanskog nogometnog velikana Juventusa Luciano Moggi osuđen je na pet godina i četiri mjeseca zatvora zbog sudjelovanja u aferi namještanja utakmica 2006. godine.

Suđenje je održano u Napulju, a tužitelj je tražio kaznu od pet godina i osam mjeseci. Zbog istog slučaja Moggi je već ranije doživotno izbačen iz nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni akter afere stoljeća u talijanskom nogometu nazvane 'Calciopoli' bio je 12 godina glavni menadžer torinske "Stare dame", a smatrali su ga i najmoćnijim čovjekom talijanskog nogometa. Bio je glava 'hobotnice' koja je namještala rezultate i suce u Serie A. Ulovljen je nakon što su prisluškivani njegovi telefonski razgovori.

Juventusu su oduzeta dva naslova prvaka osvojena 2005. i 2006. godine, te je izbačen u drugu ligu, dok su Fiorentina, Milan, Lazio i Reggina ostali u elitnom društvu, no kažnjeni su oduzimanjem bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo