Žmurka kao olimpijski sport 2020?

Komitet je već postavio formalna pravila za takmičarsku žmurku

11.9.2013.
13:06
VOYO logo

Jasuo Hazaki (64) iz Japana lobira da igra žmurke bude uključena u program Olimpijskih igara 2020. godine, prenosi Novi magazin.

Hazaki, sa Univerziteta za sportsku nauku u Japanu, veruje da će održavanje igara u Tokiju biti savršena prilika da Olimpijska zajednica prihvati ovaj sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Voleo bih da žmurka bude jedan od egzibicionih sportova 2020. godine a da vremenom postanu regularna disciplina -, izjavio je on. Hazaki je uspostavio Komitet za promociju žmurke u Japanu 2010. godine, a njegova organizacija trenutno broji 1.000 članova. Većina njih su studenti, ali on naglašava da u sportu može da uživa svako.

- Želim da ohrabrim sve koji žele da se bave sportom. Žmurke mogu da se igraju svi, bez obzira na godine, pol ili sposobnosti. Kada gledate sport danas, sve se vrti oko neverovatne tehnike i veštine, kao što su fantastični driblinzi, trčanje ili šutiranje u fudbalu. Ali to nije sport za svakoga. Žmurke su sport kojim svako može da se bavi -, izjavio je Hazaki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komitet je već postavio formalna pravila za takmičarsku žmurku.

Igru igraju dve ekipe od po 7 članova u desetominutnoj utakmici. U prvih pet minuta tim ima dva minuta da se sakrije na "terenu" dimenzija 19.8 metara sa 19.8 metara. Nakon toga protivnički tim mora da ih pronađe i dodirne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo