ŽIVOTNA DRAMA SVJETSKE PRVAKINJE: / Srpska plivačica bori se s neizlječivom bolešću

Image

Ne tako davno, prije sedam godina, na SP-u u Rimu srpska plivačica Nađa Higl oduševila je svijet osvojivši neočekivano naslov svjetske prvakinje na 200 metara prsno.

1.8.2017.
12:28
VOYO logo

Liječnici su nakon višemjesečnih pretraga otkrili da boluje od ulceroznog kolitisa, bolesti crijeva koja ima teške posljedice i zahtijeva strogo liječenje.

'Živjela sam zdravim, sportskim životom'

Nađa je za srpske medije ispričala detalje svoje životne borbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikad nisam imala većih zdravstvenim problema, osim standardnih dječjih bolesti. Od šeste godine bavila sam se plivanjem i vodila zdrav život. Od šestog razreda osnovne, kada sam operirala krajnike, pa do trudnoće, moj zdravstveni karton je bio prazan. Tisuću puta sam se zapitala je li moguće da se ovako nešto može dogoditi osobi koja je živjela zdravim, sportskim načinom života", kazala je Higl.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autoimuna bolest do kraja života

"Jako teško podnosim činjenicu da ću do kraja života morati piti lijekove i povremeno ležati u bolnici na terapijama. Problemi su uočeni za vrijeme moje druge trudnoće. Dijagnosticiran mi je ulcerozni kolitis. U prvi mah sam bila užasnuta jer je to autoimuna bolest koja će me pratiti do kraja života. Počela sam s terapijom i nadam se poboljšanju. Moja borba i dalje traje, imam dva naljepša motiva za borbu", dodala je bivša plivačica.

Na sreću, bolest je to koja se može kontrolirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S tim se može normalno živjeti kad bolest uđe u stanje mirovanja. Sretna sam jer imam priliku živjeti i gledati moje dvije bebe kako odrastaju", zaključila je Higl.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo