VELIKI DAN ZA HRVATSKOG DIVA: / Imamo još jednog putnika na OI u Rio!

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Hrvatska je u srijedu odbila još jednog sigurnog putnika za Olimpijske igre koje će se u kolovozu održati u Rio de Janeiru.

13.1.2016.
20:33
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Zadarski bacač kugle Stipe Žunić (25) ispunio je normu na dvoranskom mitingu u Slovenskoj Bistrici. Hicem od 20,61 metara nadmašio je olimpijsku normu za 11 centimetara i riješio se jedne velike brige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispunio je ujedno i normu za nastup na Svjetskom dvoranskom prvenstvu koje će se u ožujku održati u Portlandu. Za hrvatskim dvoranskim rekordom, koji je lani postavio u Fayettevilleu, zaostao je 50 centimetara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žunić je tako postao deveti hrvatski atletičar s normom za Rio. Prije njega su isto napravili Ivan Horvat (skok s motkom), Andrea Ivančević (100 prepone), Sandra Perković (disk), Marin Premeru (kugla), Ana Šimić (skok u vis), Blanka Vlašić (skok u vis), Matea Matošević (maraton) i Marija Vrajić (maraton). Normu u maratonu ima i Lisa Nemec, ali s obzirom da očekuje kaznu zbog pada na doping-testu, na Igrama ćemo je gledati samo u slučaju nekog senzacionalnog obrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo