Play ponuda

VELIKA TUGA U SLOVENIJI: / Maze kiksala, borba za Veliki globus potpuno otvorena!

shimmer fallback

Austrijska skijašica Anna Fenninger proslavila je na subotnjoj veleslalomskoj utrci svoju prvu pobjedu na mariborskom Pohorju, a ukupno desetu u karijeri u natjecanjima za Svjetski kup.

21.2.2015.
15:55
Play ponuda

Svjetska prvakinja u veleslalomu, 25-godišnja Fenninger, uspjela je obraniti malih tri stotinke sekunde prednosti iz prve vožnje, te s četiri stotinke boljim ukupnim vremenom u dvije vožnje od Njemice Viktorije Rebensburg, doskijati do svoje prve pobjede na Zlatnoj lisici.

U iznimno uzbudljivoj završnici Fenninger je u ciljnoj strmini druge vožnje uspjela nadoknaditi gotovo pola sekunde zaostatka (0.47), koliko je imala na posljednjem međuvremenu u odnosu na tada vodeću Rebensburg, svjetsku doprvakinju iz Vaila, te ciljem proći s četiri stotinke sekunde (2:54.50) boljim vremenom od Njemice (2:24.54). Treće mjesto je osvojila predstavnica Lihtenštajna Tina Weirather, koja je za pobjednicom zaostala 30 stotinki (2:54.80).

S obzirom na to da je domaća miljenica Tina Maze svoj subotnji nastup završila izlijetanjem dvoja vrata prije cilja prve vožnje, Fenninger je borbu za Veliku kristalni globus učinila još dramatičnijom, smanjivši svoj zaostatak za Slovenkom na samo 84 boda.

U nedjelju je u Mariboru na rasporedu slalomska utrka, s predviđenim startom prve vožnje u 9.45 sati, dok bi druga vožnja trebala započeti u 12.45 sati.

Play ponuda
Play ponuda