FNC 11 / Fantastični Erslan i Barbir briljirali: MMA spektakl kakav još nije viđen u Hrvatskoj

Image
Foto: FNC Screenshot

Prijenos Fight Nation Championship priredbe 11 'Fight For Legacy' mogli ste pratiti na portalu Danas.hr i gledati ekskluzivno na PLAY Premiumu, a osim izvanrednih borbi uživati i u dosad neviđenoj produkciji i prezentaciji mečeva

29.5.2023.
0:34
FNC Screenshot
VOYO logo

Bila je to noć za pamćenje u Areni Zagreb. Publika je mogla uživati u neviđenom MMA spektaklu na našim prostorima koji se prenosio ekskluzivno na PLAY Premiumu.

Image
FNC 11 /

Erslan brutalnom serijom udaraca u prvoj rundi završio borbu večeri u Areni

Image
FNC 11 /

Erslan brutalnom serijom udaraca u prvoj rundi završio borbu večeri u Areni

Na FNC 11 eventu, Erslan i Barbir su pobijedili svoje suparnike u glavnim borbama, dok je Bažant izgubio. No, nisu se samo oni borili. U nastavku, tj našem kronološkom tijeku eventa možete vidjeti što se sve događalo i što su naši junaci slobodne borbe rekli i učinili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

FNC 11

Arena Zagreb

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deveti i posljednji meč večeri (do 100kg). Ivan Erslan - Dirlei Broenstrup: Slavio Ivan Erslan u prvoj rundi.

Ivoni Hemen je rekao: "Pitao sam gdje sve ovo vodi, ali sve je dobro prošlo za mene. Naporan rad je zaslužan za ovo. Nema veze, prošao sam teške pripreme, ali nema veze, sve se to isplati. Htio bih se okušati u UFC-u".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Vraćam se u KSW. Osjećam se u Areni Zagreb kao doma, ovo je baš moja dvorana, ne samo zbog kaveza", otkrio je Ivan Erslan Marku Petraku.

Prva runda:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počela je borba večeri, posljednja na ovoj spektakularnoj FNC 11 priredbi. Odmah Erslan baca udarce i napada, serija udaraca, na podu su obojica. Diže se Ivan, opet napad i kraj, kraj, gotovo je.

Image

Ivona Hemen je s Jordanom Burtonom: "Bažant je baš čvrst borac. Sretan sam što sam ga dobio. Uzeo sam mu u parteru leđa, mislim da pritom nije očekivao laktove. Znao sam da je uzdrman".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osmi meč: - drugi meč za naslov: Daniel Bažant (prvak do 66 kg) - Jordan Burton: Burton je dobio nokautom u prvoj rundi i uzeo Bažantu pojas.

Jordan Burton je Marku Petraku rekao: "Došao sam ovdje postati prvak, Bažant je strašan borac. Radili smo na taktici i prošla nam je za rukom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva runda:

Počela je pretposljedna borba večeri. Burton od početka radi pritisak. Jordan Burton ruši Bažanta, kakav tajming Britanca za rušenje. Jao, pogodio je Burton dobro i kraj. Bažant je ostao bez naslova, Burton je prvak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedma borba - prvi meč za naslov: Arkadiuz Maziakowski - Đani Barbir (prvak do 84 kg): Barbir slavio prekidom u 2. rundi.

Barbir daje izjavu Marku Petraku: "Htio bih se izviniti svojim trenerima što sam ovako odradio meč, mogu ja puno bolje. Htio sam odmoriti tjedan dana, ali sutra sam u dvorani. Nisam očekivao da će on ovako raditi. Trebam pogledati meč, bit ću pametniji. Prije točno 7 godina na ovaj dan imao sam prvi meč, ovo mi je ispunjenje snova. Ovo je tek početak".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga runda:

Sijeva s obje strane, uf, sjeo je udarac Barbiru na lice. Barbir je uzdrman, ali i Poljak. Čini se da je i on dobio u ovoj divljoj razmjeni. Je li ovo kraj? Nije, Poljak uzvraća, Barbir opet dobiva jedan udarac. Kako se Maziakowski vraća, strašno... Kraj - Barbir je izvukao borbu, jao kakav meč. Obranio je naslov. Kakav meč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Prva runda

Strašno je počelo. I jedan i drugi su ostvarili udarce, borba se preselila na pod i oba su borca ostvarila još jedan udarac. Uzdrman je Poljak, ali bori se. Jao, borba večeri za sad. Barbir je dobar u stand upu, plasirao je jedan udarac, pa drugi... I jedan i drugi su ostvarili udarce, borba se preselila na pod i oba su borca ostvarila još jedan udarac. Uzdrman je Poljak, ali bori se. Jao, borba večeri za sad. Barbir jako dobro boksa, evo jedan je sjeo... Poljak je na tlu, Barbir napada, ali suparnik mu se dobro brani. Gotova je prva runda. Bilo je tu puno udaraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šesta borba: Filip Pejić - Rony Jason (perolaka 68.5 kg): Jason nokautirao Nitra u prvoj rundi. Osmi poraz Pejića u karijeri.

Image
Foto: FNC screenshot

Jason u intervjuu Ivoni Hemen: 'Filip ima jaki udarac, ali i ja isto. Plasirao sam dobar udarac prije njega i gotovo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jason je plakao nakon meča: "Ova je pobjeda puno značila, jako mi znači. Kum mi je umro bio jedan tjedan", rekao je Jason Marku Petraku.

Prva runda:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čuje se "oooo - volim Dinamo" - publika navija, Boysi navijaju, dvorana je na nogama. Filip je nabrijan, ali u prvih minutu i pol dosta su oprezni obojica. Filip je nabrijan, ali u prvih minutu i pol dosta su oprezni obojica. I gotovo. Poraz Pejića. Nitro je dugo na podu. Jao... Kakav nokaut. Filip Pejić je na podu, u nesvjesti. Krenuo je Filip u napad i popio desni kroše. Pljesak publike prilikom ustajanja s poda.

Image

Filip Pejić izlazi s Dinamovim šalom oko vrata. Boysi su na nogama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peta borba: Marko Bojković - Mauro Paixao - pobjeda Bojkovića nokautom u 3.

Marko je s Ivonom Hemen, daje i njoj intervju: "Zaslužio sam sve ovo, i vani je bio kaos. Zaslužio sam državljanstvo, ovdje sam kao kod kuće. Ovo je moja kuća. Masakrirao sam ga".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve vas volim, čak i ove koji su vikali što nije trebalo. Iza mene je 15 teških mjeseci. Moja obitelj je bila iza mene. Sve ovo nasilje prije meča, nemojte to raditi van kaveza. Kontrolirajte svoje demone, ja svoje ispoljavam u kavezu", rekao je Marko Bojković u intervjuu Marku Petraku.

Druga runda:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakav kraj Marka Bojkovića, leteće koljeno diglo je publiku na noge. Au... Desni kroše je počelo priču, a leteće koljeno završilo. Marko Bojković je malo pretjerao jer je sudac pokušao spriječiti više udaranje, meč je bio gotov i Marko je malo pretjerao u želji, ali to je sve u žaru borbe.

Prva runda:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paixao je opasan, ali Bojković zna kako se obraniti od svih napada. Marko ga baca na pod i traži poziciju za neki zahvat. Mota mu ruke oko vrata, ali ne, pušta ga. Uf, koljeno u glavu, ima li ga? Bojković pokušava završiti borbu. Puno izmjena vidimo, ali gotova je runda.

Tekstualni prijenos Fight Nation Championship priredbe 11 'Fight For Legacy' gledajte na PLAY Premiumu, a osim izvanrednih borbi možete uživati u dosad neviđenoj produkciji i prezentaciji mečeva.

Četvrta borba: Ivica Trušček - Marko Kisić - pobjeda Marka Kisića podijeljenom sudačkom odlukom.

Kisić je Ivoni Hemen rekao: "Bila je teška i neizvjesna borba, jedna runda je bila knap. Moram pogledati snimku, pa vidjeti što nisam dobro radio. Ivica Trušček ne legenda ovog sporta, nadam se da neće prestati s borbama".

Marko Kisić je Marku Petraku rekao: "Hvala svima, Trušček je opasan suparnik. Želim se zahvaliti svima koji su došli. Ivica je jako pametan i lukav, iskusan borac. Pametno se borio. Uvijek kad sam promijenio stand up, on je promijenio gard isto. Htio bih se boriti u Puli. Malo me boli glava od studija, ali plan mi je završiti fakultet"

Treća runda:

Aktivni početak, samo krv opet curi s glave Ivice. Evo, jedan pokušaj Kisića na vrat, ali izvlači se naš borac. Uzbuđenje je na vrhuncu. Ivica bi trebao raditi više pokušaja rukama, udarci mu dobro idu. Radi dobro laktovima Trušček. Ivica napada, skupio je snagu i pokušava sad završiti meč, ali gotovo.

Druga runda:

Kisić pokušava middle kickovima, ali završava to u bloku. Evo rušenja Truščeka, dosta lagani single leg. Izvlači ruku u parteru Trušček, pratimo borbu na podu. Kisić se dobro brani. Sudac prekida i vraćaju se borci na noge. Evo i krvi na glavu Truščeka, to nije dobro. Nadamo se da mu neće raditi probleme. Dosta je ozljeda sa strane na glavi, pa mu krv ne ide u oči. Ne smeta mu vidnom polju. Gotova je druga runda. Dojma smo da je Trušček uzeo rundu.

Prva runda:

80 borba Ivice Truščeka u karijeri. Počeo je u kontragardu Trušček, opa, specijalka. Kisić je jako opasan, došao je Truščeku na leđa, ali izvlači se Ivica. Pljesak publike. Trušček baca dva low kicka, dok Kisić odgovara s middle kickom. Sama završnica prve runde i nema vremena za ništa. Zanimljiv početak, malo sporiji kraj. Kisić je imao dinamiku malu, ali Trušček je imao i svoje trenutke. Iz balansa je izbacio Kisića, ali ga nije uspio završiti.

Slijedi pauza od desetak minuta. Nakon toga uživamo i dalje, imamo na rasporedu 6 mečeva s glavnog programa.

Image

Ivona Hemen je s Matejom Batinićem i uzima izjavu od njega: "Priželjkivao sam ovim načinom dobiti. Skenirali smo ga, vidjeli smo da je udarač. Govorio sam si da ponovno ugušim suparnika, dođem mu na leđa. Moja je fora da mu dam trokut, pa mu uzmem stranu."

Treća borba - Matej Batinić - Aleksandar Pysanko (do 103 kg) - Pobjeda Batinića gušenjem. Ovo mu je 19 pobjeda u karijeri.

Matej Batinić je Marku Petraku iznio dojmove. 4.58 do kraja je pobijedio. Piysanko je tapkao - "Nemam što reći, sretan sam što sam dobio pred domaćom publikom. To su bili moji planovi, želim nastaviti pobjeđivati. Ovo mi je treća uzastopna pobjeda. Već zadnjih 3 godine pomažem Anti Deliji u pripremama, ovo je i njegova zasluga, između ostalog. I veliko hvala Mirku Filipoviću koji nas je prihvatio u dvorani". Mirko Filipović je u prvim redovima i sa smiješkom je prihvatio pohvale i zasluge Batinića.

Prva runda

Matej Batinić je imao pauzu od 4 godine. Pauzirao je od MMA, završio agronomiju i onda se vratio i vezao dvije pobjede. Ovo mu je treći meč. Batinić ima skor 18-5. Odmah vatra u meču. Batinić baca Pisanka na pod, uhvatio se Pysanko za žicu. Batinić je uspio baciti u parter Ukrajinca koji zna boksati. Mora paziti Batinić na ovo. Ide na pokušaj trokuta, ali Matej se izvlači. Prilika za Mateja, publika je na nogama u ovim trenucima. Pysanko je opasan s laktovima. Nevjerojatno, u posljednjim ekundama Matej Batinić je slavio gušenjem.

Andi Vrtačić - Robin Ross - (srednja kategorija)

Ross je Ivoni Hemen kazao: "Bit ću opet heroj. Sretan sam što se moj protivnik htio tući u stand upu. Nije me briga tko drži pojas, ja ga želim, želim FNC pojas. Nikad pojasa prvaka previše.

Image
Image
Image

Robin Ross je Marku Petraku rekao: "Želim pojas, znam da ga imate, čujem da ga imate tu. Sviđa mi se event, drago mi je što sam ovdje u ovako lijepom gradu".

Image
Image
Foto: FNC

Robin Ross je švedski nokauter, Andi Vrtačić je predstavnik Trojana iz Pule, a trener mu je Zelg Galešić, jako dobar stand up borac i trener. Au, što će ovo biti... Odmah pokušaj Rossa low kickom, Vrtačić pokušava uzvratiti desnim direktom. Vrtačić dosta živahniji. Jao, Robin Ross je vratio i pogodio. Gotov je meč. Ljuti se Vrtačić na sebe. Sijevnuo je direkt Vrtačića, a onda je Ross pokazao klasu. Kakav udarac krošeom desnom, druga je pogodila u glavu Vrtačića koji je ozlijedio nogu. Desni kroše i prekid. Šesta pobjeda i šesti nokaut Šveđanina.

Image
Foto: FNC
Image

Borba broj 1 - Marin Mikulić - Stanislav Krofak (srednja kategorija)

Mikulić je Ivoni Hemen rekao: "Nisam pokazao performance, pa nisam baš prezadovoljan pobjedom, ali ne mogu lagati da mi ne prija kad dobijem. Malo odmorim i onda ću razmišljati o opcijama".

Image

Odluka sudaca je - POBJEDA JEDNOGLASNOM ODLUKOM SUDACA - Marin Mikulić. - 29-28. Četvrta pobjeda u četvrtom meču Mikulića u FNC organizaciji - "Znao sam da će biti teško, malo sam razočaran jer sam mislio da sam bolji nego što bodovi pokazuju. Znali smo da će biti čvrst u klinču, ipak je Krofak iskusan borac, ne trenira on od jučer", kazao je Marin Mikulić u kavezu nakon meča Marku Petraku.

Image
Image

Treća runda

Još je pet minuta pred nama prve borbe večeri. Marin Mikuć je viši i na distanci je bolji, ali trebat će mu nešto više od dominacije u stand upu, jer Krofak ima 3 rušenja. Mikulić ima inicijativu u stojci, gate keeper Krofak ga čeka. Još je manje od dvije minute ostalo do kraja meča. Krofak izgleda umornije od Marina koji ima i jedan high-kick u svoju korist. Rasplamsala se borba na kraju. Gotovo je. Korektan zagrljaj Krofaka i Mikulića.

Image

Druga runda

Krofak opet ruši Mikulića, ali se mlađi borac izvlači iz giljotine. Mikulić izvlači iz giljotine. Nakon borbe u parteru, Mikulić se pridigao na noge, ali borba se i dalje odvija uz ogradu, uz žicu. I opet Krofak dolazi do rušenja, kako je uporan. To mu je treće. Vidimo sad i prve udarce, gledali smo dosad grappling meč. Evo i prvih udaraca, uf, sjeo je dobar desni direkt Marina. Gotova je druga runda, zvuk trube je spasio Krofaka od ozbiljnije štete.

Image

Prva runda

Mikulić je prvi krenuo u napad. Krofak pokušava nešto u napadu, ali zato mu je obrana jako dobra. I evo, čvrsti hvat ispod pojasa Krofaka. Mikulić se sad dobro brani. Borba se odvija uz ogradu. Izvukao se Mikulić, publika ga nagrađuje pljeskom. Imamo i prvo rušenje u vlasništvu Krofaka. Gotova je prva runda, vrlo teško će ovo biti za bodovati.

20.30 - Počela je prva borba. Sretno borcima, pružite nam pravi fight. Čeka nas borba u srednjoj tri puta po 5 minuta.

Image

20.25 - Evo nam i pantere Stanislava Krofaka. Ima dva poraza zaredom, pa se želi Stanislav vratiti pobjedama. Bit će to i jedini hrvatski obračun na ovom eventu. Inače, imamo informaciju da je prodano 8000 ulaznica.

20.23 - Stiže u kavez Marin Mikulić iz Osijeka.

20.19 - Pratit ćemo sveukupno 9 borbi, od toga će tri biti uvodne, pa slijedi pauza, a onda nas čeka 6 jakih mečeva. Od tih devet mečeva, tri su za titulu. "Tribine se polako pune, a očekuje se da će Arena Zagreb biti puna", javlja Antonio Vuksanović.

20.09 - Hrvatski Joe Rogan, poznati borilački novinar Marko Petrak voditelj je eventa i razgovarat će sa čelnicima FNC-a i borcima, a Antonio Vuksanović, urednik RTL Sporta bit će komentator mečeva zajedno sa sukomentatorom Hrvojem Sepom. Tu je i Ivona Hemen. Isto tako, i Mirko Filipović dolazi prodržat priredbu - "Zato sam malo i nervozan jer sam ga morao dočekati i odvesti na na njegovo mjesto, ali angažirao sam Sašu Drobca da to napravi", kazao je Dražen Forgač Forgy uoči mečeva Marku Petraku.

20.00 - Počeo je FNC 11 spektakl u Areni Zagreb. Ostanite s nama, uvodimo vas u svijet istinskih MMA gladijatora.

19.50 - Uskoro počinje maint event.

19.00 - Dobra vam lijepa proljetna večer dragi čitatelji Danas.hr portala i ljubitelji borilačkih sportova. Pred nama je MMA spektakl u Areni Zagreb - FNC 11 event, dosad najjača priredba organizacije koja je narasla toliko da je postala najjača regionalna MMA organizacija.

Svaki novi FNC event organizator se trudi podići na višu razinu, pa će tako biti i ovaj put kada će posjetitelji Arene, ali i gledatelji PLAY Premiuma, osim izvanrednih borbi, moći uživati u dosad neviđenoj produkciji i prezentaciji mečeva.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo