Play ponuda

FILIP ZUBČIĆ ŠESTI U KRANJSKOJ GORI: / Hrvatski skijaš odvozio sjajnu drugu vožnju, trebat ću mu čudo za Mali kristalni globus

Image

Marco Odermatt pobijedio je u Kranjskoj Gori, Loic Melliard bio je drugi, dok je Stefan Brennsteiner završio na trećem mjestu

13.3.2021.
13:20
Play ponuda

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić osvojio je šesto mjesto u predzadnjem veleslalomu sezone u Kranjskoj Gori. Zubčić je prvu vožnju završio na osmom mjestu, ali uspio se popraviti za dva mjesta u drugoj vožnji.

Marco Odermatt pobijedio je u Kranjskoj Gori, Loic Melliard bio je drugi, dok je Stefan Brennsteiner završio na trećem mjestu.

U igri za Mali kristalni globus

Loša vijest je za Zubčića što su njegovi konkurenti za Mali kristalni globus Alexis Pinturault i Marco Odermatt završili ispred njega. Odermatt je uzeo prvo mjesto, a Pinturault četvrto.

Zubčić je u poretku veleslalomaša 99 bodova udaljen od Odermatta i 74 od Pinturaulta, što znači da će mu trebati pravo čudo u posljednjoj utrci sezone.

Zubčić, dakle, mora pobijediti, a Odermatt ne smije osvojiti niti jedan bod. Također, Pinturault ne bi smio ostvariti značajan rezultat. Scenarij je to koji je ravan čudu, ali u sportu su se događale i veće senzacije.

Veleslalom u Kranjskoj Gori, ukupni poredak

shimmer fallback
shimmer fallback

13:21 - Zubčić je peti trenutno jer je Pinturault zasjeo na treće mjesto. Slijedi još Meillard.

13:20 - Brennsteiner je drugi, što znači da je Zubčić pao na četvrto mjesto.

13:18 - Fenomenalna vožnja Odermatta, ostavio je Faivrea za sekundu i 18 stotinki i uzeo je prvo mjesto. Zubčić je pao na treće mjesto.

13:16 - Faivre ipak skida Zubčića s prve pozicije. Pokazao mu je najbolji hrvatski skijaš palac gore i sportski mu čestitao.

13:14 - Ni Caviezel nije uspio prestići Zubčića. Četvrto mjesto za njega. Ostalo je još pet skijaša.

13:12 - Zubčić ostaje vodeći. Schmid je tek peti nakon druge vožnje. Kreće Gino Caviezel.

13:07 - Filip Zubčić završio je drugu vožnju na prvom mjestu s jednom stotinkom prednosti. Preostalo je još sedam skijaša. Najlošiji plasman Zubčića može biti osmo mjesto.

13:00 - Henrik Kristoffersen je preuzeo vodstvo, evo kako trenutno izgledaju rezultati druge vožnje. Uskoro kreće i Filip Zubčić.

shimmer fallback
shimmer fallback

12:45 - Evo poretka nakon što je 10 skijaša završilo svoje nastupe u 2. vožnji. Vodi Austrijanac Dominik Raschner.

shimmer fallback
shimmer fallback

12:30 - Kreće druga vožnja, prvi skija Christian Borgnaes koji je završio 30. u prvoj vožnji.

Play ponuda
Play ponuda