SVJETSKA LIGA

UVJERLJIV START: Hrvatska lako do uvodne pobjede, a sada slijede pravi izazovi

Hrvatski vaterpolisti pobijedili su u dvoboju 1. kola završnog turnira Svjetske lige u ruskom gradu Ruzi reprezentaciju Japana s 13-5 (4-2, 3-0, 1-2, 5-1).

Hrvatska je u prvoj utakmici turnira i skupine B slavila protiv azijskog prvaka Japana s uvjerljivih 13-5. Očekivana pobjeda protiv Japanaca došla je već nakon dvije četvrtine i vodstva od 7-2, da bi u trećoj četvrtini došlo do opuštanja pa su taj dio igre Japanci čak i dobili s 2-1. U zadnjoj četvrtini hrvatska igra je opet bila na razini koja se očekuje od olimpijskog doprvaka. Antonio Petković i Anđelo Šetka su s po tri pogotka bili prvi strijelci Hrvatske.

U skupini B su još Rusija i Australija. Naši s domaćinom, Rusijom, igraju u srijedu, 21. lipnja s početkom u 19 sati po hrvatskom vremenu, a u četvrtak, 22. lipnja, suparnik je Australija, koju vodi Elvis Fatović (15 sati). U drugoj skupini završnog turnira su Kazahstan, Italija, SAD te Srbija, branitelj naslova.


HRVATSKA – JAPAN 13-5 

HRVATSKA: Bijač, Macan, Petković (3), Lončar (1), Joković (2), Buljubašić (1), Vukičević, Bušlje (1), Fatović (1), Krapić, Šetka (3), Garcia (1), Marcelić

JAPAN: Tanamura, Sdachi (1), Kawamoto, Shiga, Yoshida, Ida, Scimizu, Takata (1), Arai (1), Inaba, Okawa (1) Araki (1), Fukushima

Povratak na Net.hr