IVICA TUCAK / 'Idemo na SP u Fukuoku osvojiti medalju'

'Mi idemo tamo osvojiti odličje, prema tome kakav god da nas ždrijeb čeka, sada i ubuduće, kakav god bio raspored, za otići do kraja, morate pobijediti sve'

2.7.2023.
22:17
VOYO logo

Izbornik hrvatske muške vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak objavio je danas popis od 16 igrača koje će voditi u SAD gdje će od 3. do 11. srpnja odraditi posljednju fazu priprema za nastup na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Fukuoki (14-30. srpnja).

Put Los Angelesa tako neće vratar Mate Anić i branič Matias Biljaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo počeli pripreme s ukupno 21 igračem, da bi prije Italije otpali centar Herceg, vanjski Penava i vratar Jurlina, da bi sada uoči odlaska u Los Angeles kod kuće ipak ostali vratar Mate Anić i branič Matias Biljaka. Od ovih 16 igrača, na Svjetsko prvenstvo će njih 15 koliko je maksimalno i dopušteno", rekao je Tucak.

Image
PRATITE NA RTL-U /

RTL Danas od 19 sati! Ivica Tucak za RTL analizira kako su pali Mađari, gosti i iz Londona i Vlade

Image
PRATITE NA RTL-U /

RTL Danas od 19 sati! Ivica Tucak za RTL analizira kako su pali Mađari, gosti i iz Londona i Vlade

Posljednji "prekobrojni" bit će poznat nakon sparing utakmica s reprezentacijom SAD-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će nastup na SP otvoriti dvobojem protiv Argentine 17. srpnja, slijedi susret protiv Mađarske 19. srpnja, a posljednja utakmica u skupini bit će ona protiv domaćina Japana 21. srpnja. Jasno je kako će o prvom mjestu u skupini i izravnom plasmanu u četvrtfinale odlučivati dvoboj s Mađarskom.

"Mi idemo tamo osvojiti odličje, prema tome kakav god da nas ždrijeb čeka, sada i ubuduće, kakav god bio raspored, za otići do kraja, morate pobijediti sve. Ono što je dodatna otegotna okolnost je svakako to 'križanje' sa skupinom u kojoj su Srbija, Crna Gora i Španjolska. Put je težak i takav kakav je, ali mi idemo s određenim optimizmom, ne skrivajući da imamo svoju kvalitetu. U Mađarskoj smo prošle godine osvojili četvrto mjesto, a tek smo formirali reprezentaciju. U Splitu smo osvojili europsko zlato, ali smo i u zagrebačkim utakmicama Svjetskog kupa pokazali da imamo itekakvu kvalitetu", dodao je Tucak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REPREZENTACIJA HRVATSKE,

VRATARI: Marko Bijač (Olympiacos), Toni Popadić (Jug Adriatic osiguranje)
CENTRI: Josip Vrlić (Jadran), Ivan Krapić (Noisy-le-Sec), Antonio Dužević (Jadran)
BRANIČI: Rino Burić (Jug Adriatic osiguranje), Marko Žuvela (Jug Adriatic osiguranje), Marino Čagalj (Jadran), Andrija Bašić (Waspo 98 Hannover)
NAPADAČI: Konstantin Harkov (Jadran), Filip Kržić (Jug Adriatic osiguranje), Franko Lazić (Jug Adriatic osiguranje), Zvonimir Butić (Jadran), Luka Bukić (Jadran), Jerko Marinić Kragić (Jadran), Ante Vukičević (Marseille)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo