Golobradi tinejdžer opet pomeo konkurenciju

U velikog se favorita jubilarnoga 60. izdanja Novogodišnje turneje skijaša skakača prometnuo Austrijanac Gregor Schlierenzauer nakon pobjede u Garmisch-Partenkirchenu.

1.1.2012.
17:52
VOYO logo

Slavio je 21-godišnjak iz Innsbrucka, gdje se u srijedu održava treća postaja natjecanja, na skakaonici u Garmisch Partenkirchenu skokovima od 138 odnosno 134 metra. Došao je time do druge pobjede zaredom nakon slavlja u Oberstdorfu u petak, te se u ukupnom plasmanu nakon dvaju natjecanja odlijepio od drugoplasiranog sunarodnjaka Andreasa Koflera na velika 22 boda prednosti.

Na svojoj domaćoj skakaonici u srijedu, te potom u Bischofshofenu na 'Tri kralja', pobjednik Svjetskog kupa iz 2009. godine imat će priliku obraniti vodstvo i osvojiti Novogodišnju turneju prvi put u karijeri. Bila je ovo treća ovosezonska Schlierenzauerova pobjeda na devetom natjecanju Svjetskog kupa. Jednu više ima Kofler, čiju je prednost sada Schlierenzauer dodatno stanjio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskoro 22-godišnji skakač, koji je u Garmischu došao do 38. pobjede u karijeri, također nastavlja kandidirati za 'jack-pot' od milijun švicarskih franaka, koji će dobiti pobijedi li na obadvjema preostalim skakaonicama. Uspjelo je to dosad u povijesti Novogodišnje turneje samo Nijemcu Svenu Hannawaldu prije točno deset godina.

U Garmischu je prvog dana 2012. godine Andreas Kofler zauzeo drugo mjesto skokovima od 130.5 i 137.5 metara. Bio je vodeći skakač Svjetskog kupa tek deseti nakon prve serije. Najdalje su u nedjelju skakali Japanci: na kraju trećeplasirani Daiki Ito skokovima od 138.5 i 141.5, te četvrtoplasirani Taku Takeuchi koji je u drugoj seriji doskočio na 140 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ito je ukupnom daljinom skupio uvjerljivo najviše metara, no pobjede su ga koštali stilski nedostaci. U prvoj mu je seriji skokom od 138.5 metara parirao samo domaći predstavnik Severin Freund. Nijemac je pokvario svoje drugo mjesto osam metara slabijim skokom u drugoj rundi, te je u konačnom poretku pao na sedmo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo