Slovenci u transu: Već su zaboravili na rukomet!

Slovenka Tina Maze pred svojim je navijačima na mariborskom Pohorju trijumfalno osvojila slalom za Svjetski kup, a time i trofej Zlatne lisice.

27.1.2013.
15:02
VOYO logo

Postala je Maze treća Slovenka s osvojenom Zlatnom lisicom, nakon Mateje Svet i Urške Hrovat. Učinila je to sa stilom. U subotu je bila druga u veleslalomu, iako je vodila nakon prve vožnje, a onda je u nedjeljnom slalomu pomela konkurenciju.

Imala je najbrže vrijeme u obje vožnje! Drugoplasiranu Šveđanku Fridu Hansdotter ostavila je iza sebe za 86 sekundi, dok je Austrijanka Kathrin Zettel, koja je osvojila treće mjesto, zaostala sekundu i 13 stotinki. Sjajna 17-godišnja američka skijašica Mikaela Shiffrin, koja je nakon zagrebačkog slaloma osvojila i onaj u austrijskom Flachauu, a slavila je i u švedskom Äreu, na Pohorju je osvojila 8. mjesto (+1.93).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Shiffrin je i dalje vodeća u poretku slaloma, ali Maze sada za njom zaostaje samo 13 bodova. U ukupnom poretku briljantna Slovenka ima 1.654 boda, dok je drugoplasirana Njemica Maria Höfl-Riesch prikupila 806 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike