Veliki šok za Tinu Maze: 'Žalosno je da se takvo što i dan danas događa'

Svega dan nakon što je slavila u spustu, te time kompletirala pobjede u svim disciplinama Svjetskog kupa u ovoj sezoni, slovenska skijašica Tina Maze dobila je prijeteće pismo.

3.3.2013.
13:31
VOYO logo

"Zaista je žalosno da se takvo što i dan danas događa. No, bez brige. Tina je sigurna", rekao je šef organizacijske utrke u Garmisch-Partenkirchenu Peter Fischer.

Sa slovenskom skijašicom od danas u stopu hodaju dvojica tjelesnih čuvara, objavio je FIS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače u superveleslaloma koji se ove nedjelje vozio u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu pobijedila je Austrijska skijašica Anna Fenninger. Domaća predstavnica Maria Hölf-Riesch okitila se pred domaćim navijačima srebrnom medaljom, a zlato joj je pobjeglo za malih 20 stotinki. Tri stotinke sporije vrijeme od Hölf-Riesch imala je Amerikanka Julia Mancuso.

Friška osvajačica Velikog kristalnog globusa i vodeća skijašica u ovoj disciplini, Tina Maze, zauzela je u konačnici četvrto mjesto s 43 stotinke zaostatka za pobjednicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Norveški skijaš Aksel Lund Svindal okitio se naslovom na domaćoj stazi u Kvitfjellu u disciplini superveleslaloma. Norvežanin je svoju četvrtu ovosezonsku pobjedu u super G-ju, petu sveukupno, ostvario vremenom minute, 29 sekundi i 79 stotini, što je bilo prebrzo za apsolutno sve skijaše. Najbliže mu je došao Austrijanac Georg Streitberger, koji je zaostao 52 stotinke.

Posljednje mjesto na pobjedničkom postolju zauzeo je Talijan Werner Heel s pet stotinki sporijim vremenom od drugoplasiranog Austrijanca. Ivica Kostelić startao je kao 31., a utrku je završio na 29. mjestu poretka, što mu je bilo dovoljno za osvajanje nova dva boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recimo i da je Svindal današnjom pobjedom došao na svega 29 bodova od vodećeg u ukupnom poretku Svjetskog kupa - Marcela Hirschera. Kostelić je i dalje peti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo