Europsko prvenstvo

TEŽAK DEBAKL: Hrvatska postigla samo dva gola

Hrvatske vaterpolistice očekivano su poražene u 3. kolu B skupine Europskog prvenstva od Italije s 31:2 (8:0, 7:0, 8:1, 8:1).

Nakon poraza u prvom kolu protiv Španjolske (3:29) i u drugom od Srbije (4:8) teško je bilo očekivati da će naše reprezentativke u utakmici protiv jedne od najjačih vaterpolskih družina Starog kontinenta doživjeti bilo što drugo osim novog uvjerljivog poraza.

Juniorke i kadetkinje

Mladost i neiskustvo naših igračica vidjeli su se u svim segmentima igre, a posebno su došli do izražaja u duelima iz kojih su starije i tjelesno jače Talijanke gotovo redovito izlazile kao pobjednice. To i ne čudi ako se zna da za reprezentaciju Hrvatske igra šest juniorki i dvije kadetkinje, a prednost u snazi i iskustvu doši su do izražaja već u prvoj četvrtini u kojoj su nam Talijanke ukrale četiri lopte, izvele tri kontre i izborile dva peterca.

Do kraja utakmice izdabranice Nikše Savina više su pazile kako spriječiti kontru nego kako postići gol.  Od 21 udarca koje su naše reprezentativke uputile u okvir talijanskog gola samo su dva završila u mreži. Prvi je  početkom treće četvrtine postigla Ivana Butić iz peterca, a drugi Dina Lordan iz igre početkom posljednje četvrtine. S druge strane, Talijanke su iz 45 pokušaja postigle 31 pogodak i s efikasnošću od 70 posto izborile jednu od najuvjerljivijih pobjeda na Europskom prvenstvu. Sljedeću utakmicu naše reprezentativke igraju u nedjelju, 17. siječnja, u 11 sati protiv Francuske.

Povratak na Net.hr