NOVE SUSPENZIJE / Evo u kojim sportovima Rusi i Bjelorusi više ne mogu sudjelovati na međunarodnim turnirima

Image

Rusija i Bjelorusija su suspendirane nakon ruske invazije na Ukrajinu

1.3.2022.
16:08
VOYO logo

Međunarodni sportski savezi u umjetničkome klizanju, badmintonu i vodenim sportovima suspendirali su u utorak Rusiju i Bjelorusiju s međunarodnih turnira nakon ruske invazije na Ukrajinu.

Image
SLUŽBENO POTVRĐENO /

FIFA i UEFA suspendirale rusku reprezentaciju i klubove iz svih natjecanja

Image
SLUŽBENO POTVRĐENO /

FIFA i UEFA suspendirale rusku reprezentaciju i klubove iz svih natjecanja

Potez Svjetske badmintonske federacije (BWF) uslijedio je dan nakon što su otkazani turniri u Rusiji i Bjelorusiji i u skladu je s preporukama Međunarodnog olimpijskog odbora. BWF je rekao da će prisilno nesudjelovanje sportaša i dužnosnika iz Rusije i Bjelorusije započeti već na velikom turniru u Njemačkoj od 8. do 13. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malom broju ruskih sportaša koji se natječu na dva uzastopna međunarodna parabadminton turnira u Španjolskoj bit će dopušteno sudjelovanje jer su već stigli na mjesto, priopćio je BWF.

"Ti će se igrači, međutim, natjecati kao neutralni sportaši, bez nacionalnih zastava ili himni", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetsko upravno tijelo za vodene sportove (FINA), koje je u ponedjeljak prekinulo Svjetsko juniorsko prvenstvo u plivanju u ruskom Kazanu, također je priopćilo da će se ruski i bjeloruski sportaši sada natjecati kao neutralni sportaši ili neutralni timovi.

Putin ostao bez ordena

"Na međunarodnim vodenim natjecanjima ne smiju se istaknuti nacionalni simboli, boje, zastave niti svirati himne", priopćila je FINA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje se da je povučen i orden FINA-e koji je dodijeljen ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu 2014. godine.

Međunarodna klizačka federacija (ISU) objavila je da ruski i bjeloruski sportaši neće smjeti sudjelovati na njezinim natjecanjima do daljnjega, a osim umjetničkog klizanja i brzog klizanja te klizača na kratkim stazama, to se odnosi i na dužnosnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bili među glavnim favoritima

Svjetsko prvenstvo u umjetničkom klizanju će se održati u Montpellieru od 21. do 27. ožujka, ono u brzom klizanju ovog vikenda u Hamaru u Norveškoj, a za brzo klizanje na kratkim stazama između 18. i 20. ožujka u Montrealu.

Rusija je osvojila zlato u umjetničkom klizanju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu u ženskoj i ekipnoj konkurenciji, osvojivši šest od 14 mogućih medalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Norveški skijaški savez također je u utorak objavio da ruski i bjeloruski skijaši neće smjeti sudjelovati na natjecanjima ovog vikenda u Norveškoj.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo