Sramota! Čelnik EBEL-a pijan slavio poraz Medvjeda

Hokejaši Medveščaka izgubili su i drugu polufinalnu utakmicu protiv KAC-a, a Medvjede je posebno razljutila scena nakon utakmice.

9.3.2012.
11:16
VOYO logo

Sofron je inače iz Klagenfurta, ali s obzirom na funkciju koju obnaša, morao bi malo više paziti.

U samoj utakmici domaćin je slavio 4:1 (1:0, 2:0, 1:1). Ovaj put nije bilo masovne tučnjave, no bilo je sudačkog poguranca za KAC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sjajna liga, sjajna liga", cinično je rekao Dario Kostović odmah po izlasku s leda.

Naime, austrijski suci Fussi i Veit od prve su minute pokazali Medvjedima da su u Klagenfurtu gosti. U prvih 37 minuta Medvjedima je suđeno čak 20 minuta isključenja, domaćinu samo četiri. Kaceri su u tom razdoblju poveli 3:0 i riješili utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne želim reći što mislim o sucima jer ću dobiti kaznu. Naši navijači vidjeli su na televiziji što se ovdje događa, moramo biti duplo jači da ih pobijedimo. Mislim da ako igramo pet na pet, da smo puno jači", rekao je napadač Medvjeda i cinično dodao:

"Trebamo očito promijeniti naš stil, oni traže da više ne igramo hokej na ledu. Možda suci misle da igramo hokej na travi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kostović je objasnio zašto je dobio disciplinsku kaznu od 10 minuta.

"Rekao sam mu da nije fer, da loše sudi i onda me poslao na klupu. Njihov igrač toliko je očito poklopio pak pred svojim golom, a oni nisu dosudili kazneni udarac. To me razljutilo i nisam mogao prešutjeti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Marty Raymond također je kao glavni razlog poraza naveo loše suđenje.

"Nismo ovo zaslužili. Jednostavno, ako su suci odlučili suditi svako držanje ili povlačenje palicom, onda je trebalo biti 11-10 u isključenjima, a ne 11-3. Bit će jako teško dignuti igrače nakon ovoga."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit o eventualnoj sudačkoj odmazdi zbog tučnjave u prvoj utakmici, trener je samo slegnuo ramenima.

"Ne mogu znati... Znam da je i prošlogodišnja serija, kada je Medveščak igrao s Klagenfurtom u prvoj rundi doigravanja, izgledala slično. Moje iskustvo u prvoj godini igranja u ovoj ligi do sada je bilo dobro. Zato se nadam da su ljudi u prugastom imali lošu večer, ništa više", zaključio je Raymond.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo