Šokantni podaci o Ivici i Janici Kostelić!

Ivica Kostelić osvojio je pet Kristalnih globusa, četiri mala i jedan veliki, a sestra Janica tri velika i sedam malih. Međutim, cijena ovih rezultata je strašna.

14.2.2012.
9:39
VOYO logo

"Nije me frka sljedeće operacije, to je kao servis na autu poslije određene kilometraže", tako je lani u travnju objašnjavao Ivica. Još se i našalio:

"Deset općih anestezija je iza mene, devet operacija koljena i jednom sam vadio šarafe. Opća anestezija je dosta ugodna stvar. Šalim se, frka je samo hoćeš li se probuditi", kazao je Kostelić, a što je drugo i mogao nego šaliti se... Istu operaciju imao je i 2009. godine, također nakon superkombinacije u Val d'Isereu, zbog čega je propustio SP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog višegodišnjeg opterećenja došlo je do novog oštećenja meniska. A zašto u pravilu strada desno koljeno? Čim nastane jedna ozljeda, kao što je bila ona u siječnju 1998. godine, kada mu je operiran prednji križni ligament, koljeno ostaje bez stabilnosti koju ima zdravo koljeno", objašnjava dr. Igor Borić, koji je dijagnosticirao Ivičinu ozljedu.

Može li to na Ivicu utjecati i za 10, 15 godina?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako će imati i dalje jake mišiće nakon karijere, a neće imati neke prevelike napore, tijelo će normalno funkcionirati i dalje", dodaje dr. Nataša Desnica.

Janica Kostelić išla je čak 12 puta pod nož (koljena, slijepo crijevo, štitnjača...), a Ivica je u ponedjeljak bio na desetoj operaciji koljena. Kristalne globuse skupo plaćaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je i njegovo mišljenje o skijanju kao 'nezdravom sportu' u razgovoru Jedan na jedan prošle godine.

"Vrhunsko skijanje nije dobro za zdravlje! Najnovije analize su pokazale da se u jednoj sezoni 35 posto skijaša ozlijedi. Ne znam kako je u drugim sportovima, ali sumnjam da je veći od ovog postotka. Što se tiče injekcija, ja svaka dva, tri mjeseca odlazim na injekcije za hrskavicu u koljenu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo