ŠOKANTNA ODLUKA: / Zlatni hrvatski olimpijac suspendiran na četiri godine!

Image
Foto: PIXSELL, Daniel Kasap

Hrvatski reprezentativac Nikša Dobud (30) suspendiran je na četiri godine i tijekom tog razdoblja neće moći nastupati ni za nacionalnu momčad, ni za svoj klub Jug.

15.7.2015.
16:36
PIXSELL, Daniel Kasap
VOYO logo

Dobud je kažnjen zbog izbjegavanja doping-kontrole, a informaciju je na svojoj internetskoj stranici potvrdio i Hrvatski vaterpolski savez (HVS).

"Nikša Dobud dobio je četiri godine suspenzije koja podrazumijeva zabranu nastupanja i sudjelovanja na svim sportskim natjecanjima do 15. travnja 2019. godine. Odluka je to FINA Doping panela nakon četveromjesečnog postupka koji je pokrenut nakon neobavljene doping kontrole van natjecanja, 21. ožujka 2015. Na odluku ima pravo žalbe", stoji u kratkom priopćenju HVS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ništa od Rija

Kako navodi Dubrovački vjesnik, u izvještaju agencije IDTM (International Doping Tests & Management) stajalo je da su se njezini predstavnici pojavili na Dobudovim vratima u ranim jutarnjim satima, 21. ožujka. Igrač je navodno rekao da se vraća za minutu, ali nakon toga više nije puštao kontrolore u kuću.

Dobud je, pak, tvrdio da je sve veliki nesporazum, odnosno da je testiran nakon utakmice Svjetske lige protiv Crne Gore, ali da je nekoliko sati kasnije došla druga kontrola koja ga nije pronašla. Izrazio je nadu da će nesporazum biti izglađen, ali do toga nije došlo, pa je 13. travnja uslijedila privremena suspenzija, a ove srijede i drastična kazna koja će našeg reprezentativca izbaciti s Olimpijskih igara u Rio de Janeiru gdje će Hrvatska braniti zlatnu medalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo