ŠOK ZA HRVATSKU UZDANICU: / 'Teško mi je govoriti, stvarno ne znam što se dogodilo'

Image
14.9.2016.
18:45
VOYO logo

Budetić je u Rio stigao kao glavni kandidat za zlato. Posebice nakon svjetskog naslova osvojenog u Dohi prošle godine, te europskog u Grossetu u lipnju ove godine. Na oba natjecanja je rušio svjetski rekord - u Dohi je koplje bacio 65,72, a u Grossetu dva centimetara dalje. Nažalost, u Riju nije uspio doći do medalje jer bacao daleko ispod svojih mogućnosti. Branimir je s hicem od 59,33 metara iz pete serije ostao korak do brončane medalje, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara.

'Nije bilo hladne glave'

"Još sam u šoku. Teško mi je govoriti i još sam pod emocijama kako je sve ovo završilo," kazao je razočarani 26-godišnji mladić iz Kutine, član AKOSI Agram Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budetić je u Riju imao priliku postati prvi sportaš s invaliditetom koji je osvajao medalje na trima paraolimpijskim igrama nakon proglašenja hrvatske neovisnosti. U Pekingu 2008. je osvojio drugo mjesto, dok je četiri godine kasnije u Londonu bio treći. Kruna njegova rada trebao je biti Rio, no pretvorio se u najveće razočaranje.

"Ujutro sam se dobro osjećao, zagrijavanje je prošlo dobro. Stvarno ne znam što se dogodilo. Možda nisam bio dovoljno hladne glave. Nisam bio nervozan zbog loše dužine, već zbog toga što nisam mogao sastaviti normalan hitac. Išao sam na jedan dobar hitac", kazao je Budetić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Presečan deveti u kugli

Zlato je osvojio Uzbekistanac Aleksandar Svečnjikov s daljinom od 65,69 metara, pet centimetara kraće od Budetićeva svjetskog rekorda. Drugi je bio Iranac Sajad Nikparast s rezultatom 62,74 dok je treći bio Srbin Nemanja Dimitrijević s rezultatom 60,86 m.

Razočaran je bio i Marijan Presečan koji je u bacanju kugle bio deveti s rezultatom 6,25 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razočaran sam rezultatom, Na treningu sam bacao osobni rekord, više sam očekivao," kazao je 39-godišnji Presečan, kojem su ovo bile prve POI. Presečan je član zagrebačkog kluba Agram, a rođen je u Slatini, gdje i danas živi. Zlato je osvojio Grk Che Jon Fernandes s rezultatom 8,44.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo